Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Viaţa unui prunc, preţioasă încă din prima secundă

0
24 Mar 2014 00:11:12
Autor: Sinziana Ionescu
„Nu e păcat să renunţi la un copil?“ Manifestant la marşul pentru viaţă FOTO S. Ionescu
„Nu e păcat să renunţi la un copil?“ Manifestant la marşul pentru viaţă FOTO S. Ionescu

Un marş pentru apărarea vieţii s-a desfăşurat sâmbătă, 22 martie, pe străzile Constanţei. Iniţiatori au fost Mişcarea Provita, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni, Facultatea de Teologie şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Constanţa.

Aproape 200 persoane au manifestat paşnic împotriva avorturilor şi pentru apărarea dreptului la viaţă a copiilor. Demonstranţii consideră crime întreruperile de sarcină, deoarece viaţa unui prunc este preţioasă încă din pântecele mamei.

„Mai grav este că ne luptăm cu practicile unor medici, care sfătuiesc viitorii părinţi să renunţe la copil, deşi aceştia şi l-ar dori. Vin cupluri revoltate care ne împărtăşesc experienţa lor. Există medici care, înainte de a le şti intenţiile, îi întreabă direct despre soarta pruncului: «Îl facem marinar?» Este un cinism fără margini! Problema este critică la tineret, care este bombardat cu imagini agresive şi cu promovarea unui stil de viaţă dezordonat“, a declarat Marcel Bouroş, fondatorul Curţii Brâncoveneşti şi a Fundaţiei Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Fundaţia şi-a oferit sprijinul pentru mamele care doresc să aibă un copil, dar care se tem de prejudecăţi, de greutăţi, de obstacole. „Le consiliem, le asigurăm de tot ajutorul nostru pentru a-şi păstra copiii. Considerăm că odată ce-l va aduce pe lume, mama nu va mai renunţa la acest copil. Dar dacă sunt cazuri speciale şi mamele nu vor cu niciun chip să îi crească, le susţinem să îi aducă pe lume şi ne-am oferit chiar să îi adoptăm noi, în familii. Orice, numai să nu ucidă copiii. E cea mai mare crimă pe care o faci cu un suflet fără apărare. Cum să iei viaţa unui prunc?“, spune Marcel Bouroş.

Florentina, David Emanuel, Gabriela şi Cristina sunt patru copii aduşi pe lume în urma consilierii oferite de Brâncoveni. La doar 1 an şi 5 luni, micuţa Maria Sofia strânge la piept o icoană cu Maica Domnului. „Am născut-o la 40 ani. Nici nu mă mai aşteptam să devin mamă. S-a născut perfect sănătoasă. Nu a fost bolnavă niciodată, nu am dus-o niciodată la medic. Nu ştie ce e aia antibiotic, nu i-am făcut niciun vaccin. Dacă mai îmi dă Dumnezeu copii, pe toţi îi cresc, ca pe un dar de la Dumnezeu. Asta este cea mai mare bucurie“, arată Liliana Dumitrean. 

Mămica fetiţei cu icoana este aprobată de o bunică. „Când eşti tânăr, nu îţi dai seama ce faci. Dar ajungi la un moment dat în care încep regretele. Şi nu mai poţi repara ce ai făcut. Şi îţi dai seama că nu ai avut motive serioase să nu laşi acel copil să vină pe lume. Eu am mari mustrări de conştiinţă. Acum, familia mea ar fi fost mai mare, cu bucurii şi cu griji, dar unde am crescut doi copii, mai puteam creşte şi alţii. Se ridicau împreună. Nu vă mai faceţi păcate, gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă mamele voastre ar fi luat această decizie?“, întreabă bunica Maria.

Vă mai recomandăm

Imagini şocante. O mamă atrage atenţia asupra modului în care sunt trataţi copiii pierduţi în avorturile spontane

Corpul femeilor, un câmp de luptă politico-religios

Circa 20.000 de adolescente mame, în 2012. Statistici îngrijorătoare

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările