Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Amfiteatrul de Vară din Parcul Tăbăcăriei, înfrumuseţat de sute de voluntari, în cadrul campaniei Cif Curăţă România – Ediţia Festival

0
22 May 2019 11:33:12
Autor: Sinziana Ionescu
Constanţa, parcul Tăbăcărie - Voluntari la primul festival de curăţenie „Cif Curăţă România“ Sursa Cif
Constanţa, parcul Tăbăcărie - Voluntari la primul festival de curăţenie „Cif Curăţă România“ Sursa Cif

Amfiteatrul de Vară din Parcul Tăbăcăriei, unul dintre cele mai frumoase locuri din Constanţa, a devenit „verde“ în weekend, cu ocazia primului festival de curăţenie din România. Acesta este organizat de Cif în cadrul campaniei naţionale „Cif Curăţă România“, demarată în 2014 şi realizată de atunci an de an.

Dacă în ediţiile anterioare ale campaniei au fost curăţate obiective turistice şi repere importante pentru comunităţile locale, locuri de promenadă sau de întâlnire, anul acesta organizatorii s-au orientat către spaţii publice dedicate evenimentelor şi spectacolelor în aer liber. 

Iar Amfiteatrul din Parcul Tăbăcăriei este un loc pe care constănţenii, mai ales, tânjesc să-l vadă iar funcţional.

La debutul ediţiei din acest an, peste 650 români au propus locuri din toată ţara care au nevoie să fie curăţate, iar Amfiteatrul din Parcul Tăbăcăriei din Constanţa a fost selectat, alături de Grădina de vară Capitol din Timişoara, pentru curăţenia de primăvară. 

GALERIE FOTO DE LA FESTIVALUL CIF

Tineri, părinţi cu copii, adulţi, au venit sâmbătă, 18 mai, în Amfiteatrul situat lângă Ţara Piticilor, pentru a participa ca voluntari la primul festival de curăţenie din România, organizat de Cif. 

Au primit mănuşi, pungi de strâns deşeuri, materiale de curăţat şi au intrat rapid în atmosferă, bucuroşi că pot da o mână de ajutor la înfrumuseţarea unui loc drag din oraşul lor.

Dana Rogoz şi Lucian Mîndruţă au fost printre voluntarii din Amfiteatru, oferind un exemplu de implicare în campanii civice.

Dana Rogoz, la Constanţa - despre primul festival de curăţenie „Cif Curăţă România“

 

Lucian Mîndruţă, la Constanţa - despre primul festival de curăţenie „Cif Curăţă România“

 

Doi dintre voluntari, Cristian şi Ionuţ, navigatori de profesie, iau parte la astfel de acţiuni de câte ori sunt acasă, pentru că în călătoriile lor au văzut o altă mentalitate, aceea de a îngriji locul în care trăieşti.

„Trebuie să păstrezi oraşul frumos şi curat, copiii trebuie să crească văzând şi învăţând asta. Nu pot să cer de la altul dacă eu nu mă implic. Tăbăcărie este singurul parc al Constanţei şi are nevoie de noi” - Cristian (26 ani)

„Voluntariatul înseamnă autoeducare. Să ne educăm să avem spirit civic. De ce să nu fie şi la noi frumos cum este în alte ţări, în care nu sunt aruncate gunoaie pe jos? Consider că amenzile sunt binevenite şi ajută la responsabilizare” - Ionuţ (34 ani). 

Voluntari la primul festival de curăţenie - „Cif Curăţă România“ Sursa Cif 

Mobilizarea constănţenilor a surprins-o în mod plăcut şi pe Anca Cojocaru (29 ani), brand manager Cif. Ea a fost impresionată de faptul că părinţii şi-au adus copiii în amfiteatru, să facă împreună curăţenie. „Este al şaselea an consecutiv în care organizăm campania Cif Curăţă România, o campanie cu rol de educare şi responsabilizare a românilor, astfel încât un număr cât mai mare de oameni să conştientizeze importanţa locurilor curate din mediul în care trăim. Credem că exemplul personal este cel mai bun model. Iar când lucrurile se fac în echipă, rezultatul depăşeşte aşteptările. Suntem extrem de încântaţi că atât de mulţi constănţeni s-au mobilizat şi au venit să ne ajute astăzi la curăţenie. Pe viitor, ne propunem să continuăm campania şi să ajungem şi în alte oraşe, unde să curăţăm şi să înfrumuseţăm locuri reprezentative pentru comunităţile locale”, a declarat aceasta. 

Feli cântând la primul festival de curăţenie Sursa Cif

De-a lungul evenimentului de sâmbătă după-amiaza, aproximativ 1.400 persoane s-au alăturat acţiunii de curăţenie. După muncă a urmat şi distracţia: concertul Feli susţinut pe scena amplasată la ieşirea din Amfiteatru. Artista i-a îndemnat pe toţi să spună „prezent“ atunci când este nevoie de a schimba înfăţişarea unui loc.

În Amfiteatru au fost montate băncuţe noi, pe care voluntarii le-au curăţat cu produse Cif, au fost înlocuite toate plăcile OSB de la scenă, a fost tunsă iarba, a fost curăţat graffitiul de pe pereţii din Amfiteatru, au fost strânse gunoaiele de pe jos. În plus, cu ocazia acestei campanii, Cif a donat Amfiteatrului o piesă de mobilier urban, creată din oglinzi, care a fost amplasată pe culme. Mesajul este simplu: parcul trebuie să se vadă lucind de curăţenie, pentru că locurile trebuie să reflecte oamenii care trăiesc acolo.

Despre Cif

Cif este un brand orientat spre sustenabilitate şi grija pentru mediu şi investeşte masiv în ambalaje reciclabile sau realizate din plastic reciclat. Ambalajele produselor au început să aibă componenţa lor plastic reciclat, în diferite proporţii, care variază între 50% şi 100%. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Grădina de Vară Capitol din Timişoara, curăţată şi înfrumuseţată în cadrul campaniei Cif Curăţă România

Efectele semnificative pe care un mediu curat le are asupra stării de bine a unei comunităţi

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii