Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Cum arată târgul de Crăciun de la Constanţa: „Parcă este o pedeapsă pentru copiii care au fost răi“

1
6 Dec 2018 14:26:55
Autor: Mariana Iancu
Târgul de Crăciun de la Constanţa FOTO Mariana Iancu
Târgul de Crăciun de la Constanţa FOTO Mariana Iancu

Pe lângă faptul că primul târg de Crăciun amenajat la Constanţa nu aduce magia sărbătorilor de iarnă, zona arătând mai degrabă a loc de depozitare pentru materiale nefolositoare, pericolul îi pândeşte pe copii la tot pasul, peste tot atârnând cabluri neizolate.

GALERIE FOTO 
 
Pentru prima dată, oraşul de la malul mării are un târg de Crăciun, amenajat în zona istorică a Constanţei. Deschis la sfârşitul lunii noiembrie, târgul este în plin şantier. În fiecare zi, începând cu orele prânzului, muncitorii se prezintă la datorie şi mai montează câte un element de decor, câte un cort, mai întind câteva cabluri.
 
Din peisajul Târgului de Crăciun fac parte câteva rulote care au fost prezente şi pe perioada sezonului estival, cu folia autocolantă exfoliată între timp. Nu există nicio căsuţă cu produse tradiţionale de Crăciun, niciun loc de unde să poţi cumpăra un suvenir de Dobrogea. Tot ce poate oferi târgul se rezumă la clătite uriaşe, popcorn, mere glazurate, vată de zahăr, buuble waffle, porumb copt. 
Nici pentru cei mici oferta nu este mai variată: doar un carusel şi nişte jucării care, la vremea prânzului, sunt încă acoperite de prelate. 
 
Grămadă de nisip, ornament inedit 
 
 
 
În perimetrul Pieţei Ovidiu, loc încărcat de istorie al vechiului Tomis, zac lucruri nefolositoare. O grămadă de nisip, adusă acolo pentru nu se ştie ce scop, a primit o nouă întrebuinţare: a devenit postament pentru câţiva brăduţi şi alte ornamente de Crăciun. O bucată mare de pânză albă, care trebuia, probabil, să aibă o utilitate practică, a fost aruncată sub o rulotă. 
 
Dacă toate acestea nu fac decât să adauge minusuri la capitolul organizare, sunt alte probleme grave: peste tot sunt întinse cabluri electrice, nesemnalizate care pornesc de la spaţiul verde şi duc până la rulete sau la jocuri. Undeva, la marginea târgului, a fost postat şi un brad de metal, vizavi de scena unde urmează să se organizeze spectacole.
 
Constănţenii care l-au vizitat sunt dezamăgiţi de felul în care arată târgul. „Nu mi-a plăcut nici bradul, nici oferta de distracţie. Am fost în primele zile în târg, când era foarte frig. Peste tot se vindea doar vin fiert şi alte băuturi alcoolice. Am căutat în zadar un cei cald sau o ciocolată caldă pentru fiul meu, da nu am găsit“, reclamă Lavinia. Un alt constănţean a plecat dezamăgit din Piaţa Ovidiu: „Târgul ăsta parcă este o pedeapsă pentru copiii răi“.
 
Organizatorii târgului, firma „By the Sea Events“, care beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, spun că Târgul de Crăciun nu este gata, că urmează a se monta o casă a lui Moş Crăciun, un patinoar, dar şi o zonă unde constănţenii pot dona daruri pentru cei nevoiaşi.
 
Firma şi-a propus să investească în târg suma de 100.000 de euro, bani din care vor fi plătite şi momentele artistice. Târgul îşi va închide porţile la data de 27 decembrie 2018.  
 
Cum arată Târgul de Crăciun din Constanţa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cel Mare Scarambeu
6.12.2018, 19:11:54

Oare cum o arata targul de Craciun in Madagascar???Or avea aia de acolo zapada de targ sau le adduce Fasole al nostrum dansatoare de samba din Brazilia???