Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Fregata „Regina Maria” participă la a treia misiune NATO în acest an

2
23 Oct 2021 18:35:31
Autor: Mariana Iancu
Fregata Regina Maria FOTO Forţele Navale
Fregata Regina Maria FOTO Forţele Navale

Fregata „Regina Maria” va desfăşura misiuni de asigurare a securităţii aliate, în Marea Mediterana, în perioada 27 octombrie - 30 noiembrie.

Nava militară românească are la bord un echipaj alcătuit din 240 de militari, un elicopter IAR Puma Naval şi un detaşament de scafandri de luptă de incursiune la bord. Fregata va pleca sâmbătă, 23 octombrie, din portul militar Constanţa spre Mediterana, pentru a se intra în gruparea SNMG-2 şi pentru a executa misiuni de supraveghere a traficului naval şi de descurajare a unor potenţiale ameninţări asupra statelor Alianţei din bazinul mediteraneean.
 
Totodată, fregata „Regina Maria” va participa şi la exerciţiile multinaţionale „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forţele Navale ale Turciei, şi „NIRIIS 21”, condus de Forţele Navale ale Greciei.
 
Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de Armata României. Anul acesta nava se află la cea de-a treia integrare în gruparea navală NATO SNMG-2, iar în luna septembrie a deţinut comanda grupării navale a Operaţiei NATO „Sea Guardian”.
 
Descurajarea şi apărarea colectivă constituie nucleul central al Alianţei Nord-Atlantice, susţinut de Articolul 5 al Tratatului de la Washington şi de o legătură transatlantică durabilă. Forţele Navale Române contribuie la susţinerea unei abordări aliate de tip 360 de grade, privind apărarea colectivă, gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare, fiind în măsură să furnizeze Alianţei personal specializat şi capabilităţi necesare pentru creşterea rezilienţei şi a capacităţii NATO de răspuns la orice tip de ameninţare.
 
 
Vă mai recomandăm:
 
Distrugătoarele României, aşii Marinei care au ajuns la fier vechi din cauza ruşilor. Navele erau mai bine echipate şi mai rapide decât cele pe care le avem azi
 
FOTO Poveştile unui comandant de navă: „În 1989, am crezut că ungurii au intrat în Ardeal“
 
Titanicul românesc. 25 de ani de la scufundarea navei Mogoşoaia. Mărturia unui supravieţuitor: „Vasul s-a scufundat în câteva minute“

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Gigi Kent
23.10.2021, 19:04:09

Asta nu este o navă militară, este o coajă nenorocită. Niște pirați somalezi, ceva mai hotărâți, o capturează cu ușurință.

-7 (7 voturi)
Roy Walker
23.10.2021, 22:51:26

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Cat timp conturile trollilor platiti nu vor fi suspendate, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

Modifică Setările