Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Gheorghe Hânsă, fost primar al oraşului Cernavodă, condamnat la închisoare cu executare

0
16 Jan 2020 15:15:25
Autor: Călin Gavrilaş
Gheorghe Hânsă, fost primar la Cernavodă
Gheorghe Hânsă, fost primar la Cernavodă

Fostul primar al oraşului Cernavodă a fost acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu. Sentinţa dată joi, 16 ianuarie, este definitivă.

Fostul primar al oraşului Cernavodă a fost condamnat joi, 16 ianuarie, la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa este definitivă. În acelaşi dosar a fost inculpat şi fiul fostului primar, Tiberiu Hânsă, care a fost achitat.

Condamnă pe inculpatul Gheorghe Hânsă la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 6 luni pentru savârvirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Constată că infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze este concurentă cu cea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 8 luni prin sentinţa penală nr. 3638/18.11.2014 a Judecatoriei Medgidia, definitivă prin decizia penala nr. 388/P/29.03.2016 a Curţii de Apel Constanta. Contopeşte pedeapsa aplicată inculpatului prin sentinţa penală de mai sus cu pedeapsa aplicată în prezenta cauză şi aplică acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 8 luni închisoare, la care adaugă o treime din cuantumul celeilalte, urmând ca în final acesta să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 10 luni închisoare”, se arată în sentinţa judecătorilor.

Hânsă a fost acuzat de procurori de sâvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în cazul lucrărilor de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, dar şi în cazul semnării unor contracte de deszăpezire.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi fostul viceprimar al oraşului Cernavodă, Suliman Ecrem.

Pe aceeaşi temă:

Fost primar al oraşului Cernavodă, trimis în judecată de DNA. A prejudiciat primăria cu 1 milion de lei

PNL Constanţa, nevoit să renunţe la primarul Hânsă de la Cernavodă, închis pentru abuz în serviciu


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările