Gigi Becali, dus la Judecătorie pentru că vrea să muncească. El şi-a pierdut acest drept după permisia de o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Medgidia iau în discuţie marţi, 17 iunie, cererea lui Gigi Becali potrivit căreia latifundiarul din Pipera vrea să recâştige dreptul de a munci la Academia Gheorghe Hagi. El şi-a pierdut dreptul la muncă, în urma atitudinii din timpul permisiei de o zi.

El a apărut iar cu gulerul medical, deşi în permisie a declarat că n-a avut nimic şi că doar s-a prefăcut pentru a înduioşa judecătorii. În sala de judecată, a intrat cu Biblia în mână.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

În luna aprilie, finanţatorul echipei Steaua a primit acceptul de a beneficia de regim deschis la Penitenciarul Poarta Albă şi astfel a ajuns la academia de fotbal a lui Gheorghe Hagi. Numai că, în loc să muncească, el a fost filmat în timp ce se plimba pe terenurile academiei.  

Plângerea depusă la Judecătoria Medgidia s-a făcut în baza art. 104 din Legea Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.
Iată ce spune articolul invocat de Becali:
(1) Impotriva hotararii comisiei de disciplina, prin care a fost aplicata o sanctiune disciplinara, persoana condamnata poate face plangere la judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, in termen de 3 zile de la comunicarea hotararii.
(2) Plangerea formulata conform alin. (1) suspenda executarea sanctiunilor disciplinare.
(3) Persoana condamnata este ascultata la locul de detinere, in mod obligatoriu.
(4) Competenta de solutionare a plangerii apartine judecatorului de supraveghere a privarii de libertate de la penitenciarul a carui comisie a aplicat sanctiunea disciplinara.
(5) Dispozitiile art. 56 alin. (4) se aplica in mod corespunzator.
(6) In vederea solutionarii plangerii, judecatorul de supraveghere a privarii de libertate poate proceda la ascultarea oricarei alte persoane condamnate sau oricarei alte persoane care desfasoara activitati in sistemul penitenciar.
(7) Judecatorul de supraveghere a privarii de libertate solutioneaza plangerea, prin incheiere motivata, in termen de 10 zile de la primirea acesteia, pronuntand una dintre urmatoarele solutii:
a) admite plangerea si dispune anularea sau modificarea sanctiunii disciplinare aplicate de comisia de disciplina;
b) respinge plangerea, daca aceasta este nefondata, ramasa fara obiect, tardiva sau inadmisibila, dupa caz;
c) ia act de retragerea plangerii.
(8) Incheierea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate se comunica persoanei condamnate si administratiei penitenciarului, in termen de 3 zile de la data pronuntarii acesteia.
(9) Impotriva incheierii judecatorului de supraveghere a privarii de libertate, persoana condamnata si administratia penitenciarului pot introduce contestatie la judecatoria in a carei circumscriptie se afla penitenciarul, in termen de 5 zile de la comunicarea incheierii.
(10) Contestatiile se depun la judecatorul de supraveghere a privarii de libertate care a pronuntat incheierea si suspenda executarea acesteia.
(11) Contestatiile se inainteaza judecatoriei impreuna cu dosarul cauzei, in termen de doua zile de la primirea acestora. Contestatiile se solutioneaza de urgenta si cu precadere.
(12) Instanta audiaza in mod obligatoriu persoana condamnata, dispozitiile art. 39 alin. (14)-(19) aplicandu-se in mod corespunzator.
(13) Competenta de solutionare a contestatiei apartine judecatoriei in a carei circumscriptie se afla penitenciarul a carui comisie a aplicat sanctiunea disciplinara.
(14) Hotararea judecatoriei este definitiva.

Vă mai recomandăm:

Gigi Becali nu mai are voie să muncească la Academia Hagi, pe durata anchetei privind ziua liberă

REPORTAJ Permisia lui Becali, „revelionul televiziunilor“

Narcisa Iorga (CNA), despre eliberarea lui Becali: CNA doarme liniştit




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite