Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Grădiniţa-ghetou din Constanţa: „Mirosul de mucegai este imposibil de suportat“

2
5 Aug 2021 08:57:57
Autor: Mariana Iancu
Imagini din grădiniţa din cartierul Medeea FOTO Primăria Constanţa
Imagini din grădiniţa din cartierul Medeea FOTO Primăria Constanţa

Primăria Constanţa anunţă că o grădiniţă din oraşul Constanţa reprezintă un pericol pentru sănătatea celor mici. De asemenea, două săli de sport ale unor licee renumite sunt improprii desfăşurării activităţii sportive.

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanţa, a fost la Grădiniţa 34 din cartierul Medeea şi la sălile de sport ale liceelor "George Călinescu" şi Energetic. „Toate cele trei locaţii sunt spaţii improprii pentru a găzdui activităţi educaţionale: grădiniţa va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat.
 
Cele două săli de sport, vestiarele şi grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiţii intolerabile pentru un municipiu de talia Constanţei. Îmi doresc ca atunci când lucările vor fi finalizate, aceste imobile să ofere standardele pe care elevii şi cadrele didactice le merită şi le aşteaptă”, a spus viceprimarul. 
 
Anul acesta, municipalitatea a alocat de la bugetul local peste 6.400.000 de lei  pentru întreţinerea, consolidarea, modernizarea şi dotarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din municipiul Constanţa. 59 de unităţi de învăţământ au beneficiat de alocări financiare, în acest sens, în 2021.
 
Cele mai multe cheltuieli materiale vizează: reparaţii ale sălilor de clasă, ale sălilor de sport, ale grupurilor sanitare, ale acoperişurilor şi faţadelor, instalaţiilor electrice, hidroizolaţii şi termoizolaţii.
 
În afara acestor sume, Primăria Constanţa a alocat sumele necesare pentru abonamentele de acces la platformele educaţionale, precum şi pentru organizarea în cele mai bune condiţii a examenelor susţinute de elevi.
 
 
 
 
 

 

 

Vă mai recomandăm:

Şcoala Greacă din Constanţa, reabilitată cu banii turcilor. Fundaţia Maarif deschide aici o şcoală internaţională

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

John McClane
5.08.2021, 09:36:47

Sa vina prima bona a Constantei, specialista WTA in faianta si sa rezolve cu niste placari meseriase, ca e in interesul ei, doar e bara-bara cu academicianul Gicanul, care nu poate ramane in pana de marfa si are sa se serveasca direct de la gradinita pentru ferma lui de fotbalisti. Cum za zic, deci nu?

+8 (10 voturi)
Musceleanu
6.08.2021, 16:35:15

Pai de ce sa fim surprinsi ?? Toate au aceleasi STANDARDURI ca si alte institutii si Spitale din Constanta !! 🙄😥😥😮

Modifică Setările