Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Grecii şi aromânii vor face spectacol pe străzile Constanţei

0
30 Jul 2021 08:27:45
Autor: Mariana Iancu
Ansamblul de dansuri greceşti
Ansamblul de dansuri greceşti

Cea de-a patra ediţie a proiectului „Constanţa Coffee Break” surprinde cu noi evenimente. De sâmbătă, de la ora 08.00 şi până duminică la ora 23.00, bulevardul Tomis devine centrul distracţiei.

O mică porţiune din bulevard se transformă în zonă de promenadă, arenă de sport sau ring de dans pentru constănţeni şi turişti.
 
Sâmbătă seara, de la ora 19:00, The BOX - Fitness dă startul distracţiei. De la ora 20:00, turiştii şi constănţenii sunt invitaţi la o demonstraţie de street dance în compania coregrafilor de la Joy2Dance, o şcoală de dans şi balet care, din 2011, a fost prezentă an de an la cele mai importante concursuri nationale şi internaţionale, câştigând nenumărate premii şi trofee.
 
Duminică seara, vom asista la un spectacol al multietnicităţii. De la ora 20:00, va evolua Ansamblul de dansuri armâneşti "IHOLU" al Comunitatii Armâne din Romania, Filiala Constanţa, aflat sub coordonarea coregrafului Mirela Goga. Costumele tradiţionale, dansul şi cântecul grâmoştenesc şi fârşirotesc vor crea o atmosferă unică.
 
Momentele de sărbătoare vor fi întreţinute apoi de Ansamblu de dansuri „Elpis” al Comunităţii Elene Constanţa, coordonator Teodora Constantin. Ansamblul a fost înfiinţat în anul 2001, la initiaţiva tinerilor eleni cu scopul de duce mai departe prin dans tradiţiile şi obiceiurile. Ansamblul „Elpis” este membru cu drepturi depline al CID (Consiliul International al Dansului) ce se află sub patrimoniul UNESCO.
 
Atât sâmbătă, cât şi duminică, începând cu ora 18:00, zona pietonală va fi deschisă şi pentru iubitorii de sport. Va fi open court pentru cei care doresc să joace baschet şi badminton.
 
Proiectul „Constanţa Coffee Break” este deschis celor care vor să transforme centrul oraşului într-un punct de atracţie, iar weekend de weekend Decathlon România a pus umărul la organizarea evenimentelor care au făcut din bulevardul Tomis o zonă de distracţie şi relaxare.
 
Cei care doresc să implice în acest proiect pot transmite cereri către Direcţia Cultură, Educaţie, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, la adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro.
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

VIDEO Litoralul românesc în anii de glorie ai comunismului. Cum se distrau părinţii noştri la Hanul Piraţilor, localul legendar din Mamaia Sat

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările