Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Imagini de la antrenamentele scafandrilor ISU. Exerciţiile se desfăşoară în Centrul de la Constanţa FOTO

0
16 Apr 2021 09:20:41
Autor: Călin Gavrilaş
Antrenamentele scafandrilor ISU foto: ISU Constanţa
Antrenamentele scafandrilor ISU foto: ISU Constanţa

Timp de cinci luni, scafandrii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din ţară se vor antrena la Centru de Antrenament al Scafandrilor din cadrul ISU Constanţa.

În perioada 5 aprilie -19 septembrie 2021, scafandrii din 34 de judeţe participă la un stagiu de pregătire şi antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Interventie din cadrul ISU Constanţa, sub atenta îndrumare a specialiştilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Antrenamentele lor se desfăşoară zilnic, având inclusiv antrenamente de noapte, cu echipament de scufundare specific atât sezonului rece, cât şi sezonului cald.

„Şi dacă cineva mai avea semne de întrebare privind condiţia fizică excelentă şi pregătirea fără cusur a unui scafandru, gândiţi-vă dacă aţi putea să alergaţi zilnic kilometri, după care să intraţi în apa rece a mării, pentru a face scufundări la aproape 25 de metri adancime, să reacţionezi bine la eventualele pericole pe care le poţi intâlni în mediul submersibil şi să îţi verifici echipamentele minuţios, chiar şi atunci când oboseala o resimţi la cote maxime”, spun cei de la ISU Constanţa.


Antrenamentele scafandrilor ISU foto ISU Constanţa

„Dacă vorbim de incendii sau intervenţii SMURD, ştim cu toţii că pompierii militari sunt “ţinuţi în priză” ca urmare a numărului crescut de misiuni, însă în ceea ce priveşte intervenţiile scafandrilor, acestea sunt mai puţine, motiv pentru care este nevoie de desfăşurarea unor antrenamente speciale  periodice, unde sunt urmărite aspectele ce ţin de procedeele de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului şi siguranta salvatorilor”, mai spun reprezentanţii ISU Constanţa.


Antrenamentele scafandrilor ISU foto ISU Constanţa

Antrenamentele scafandrilor ISU foto ISU Constanţa

Antrenamentele scafandrilor ISU foto ISU Constanţa

Citeşte şi:

Constanţa, sprijinit de Sulmona, oraşul lui Ovidius, pentru obţinerea titlului de Capitală Mondială a Cărţii UNESCO 2023

Dumitru Costin (BNS), acuzaţii în cazul scafandrilor morţi la Eforie: „Se încearcă mistificarea adevărului” VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările