Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Incendiu în cel mai sălbatic colţ de natură. Cherhanaua „Vadu Pescarilor“ a ars din temelii, iar zeci de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum

1
7 Sep 2015 10:23:52
Autor: Mariana Iancu
Imagini apocaliptice FOTO Sorin Frăsina
Imagini apocaliptice FOTO Sorin Frăsina

Cherhanaua „Vadu pescarilor“ a fost distrusă duminică de un incendiu de proporţii care a izbucnit în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Incendiu de proporţii în cea mai sălbatică zonă a litoralului românesc, pe plaja Vadu. Cherhanaua „Vadu Pescarilor” a fost distrusă de flăcări, iar peste 15 hectare de stuf şi vegetaţie uscată au ars ore în şir.

Focul a putut fi stins după aproape 12 ore. Pompierii militari de la ISU Dobrogea au intervenit cu cinci autospeciale pentru stingerea focului. 
 
La momentul declanşării incendiului, în parcarea cherhanalei se aflau zeci de autoturisme. „Toţi turiştii care erau în zonă au fost îndrumaţi pe căi de acces sigure, să nu intre în zona de focar şi totodată au fost evacuaţi în siguranţă.

Din primele informaţii, reprezentanţii ISU spun că focul a fost pus intenţionat“, a declarat slt. Paula Anghel, ofiţer specialist ISU Dobrogea.

Sorin Frăsina, un turist din Galaţi care a ales duminică să se bucure de linişte  la Vadu, s-a trezit în mijlocul unui eveniment.

„Pe la ora 10.00 când am ajuns, se vedea în zare un mic norişor de fum, dar am înţeles că fusese stins de pompieri, însă vântul a purtat o scânteie şi el s-a reaprins. Incendiul s-a extins extrem de rapid în direcţia mării. Practic, cele câteva zeci de persoane care se bucurau de soare şi apa plăcută a mării s-au trezit deodată într-un nor gros de fum şi aer fierbinte“, spune fotograful profesionist  care a fost martorul ocular la eveniment.

El mai povesteşte că drumurile către sat au fost blocate şi turiştii au rămas izolaţi mai bine de o oră, timp în care flăcările au distrus complet cherhanaua Vadu Pescarilor. Mai multe imagini găsiţi pe site-ul artistului 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ilona
7.09.2015, 11:59:31

clar, unde calca picior de om, se distruge totul automat.....

Modifică Setările