Constanţa

articolul anterior articolul urmator

La căpătâiul regelui: „După slujbă, fiicele sale au plecat, la fel şi prietenii de-o viaţă. Am rămas noi, jurnaliştii, câteva măicuţe şi câţiva români“

32
11 Dec 2017 20:22:19
Autor: Mariana Iancu
Regele Mihai, vegheat de jurnalişti şi câteva măicuţe FOTO Alexandra Tănăsescu
Regele Mihai, vegheat de jurnalişti şi câteva măicuţe FOTO Alexandra Tănăsescu

Alexandra Tănăsescu, jurnalist român care este la Lausanne pentru a transmite imagini despre slujba din biserica din localitate, spune că este cea mai tristă înmormântare la care a participat.

Pe pagina personală de Facebook, Alexandra scrie: „Ca om şi jurnalist, am participat la multe înmormântări, dar aceasta este de departe cea mai tristă. Şi nu pentru că este vorba despre Regele României, despre ultimul Rege al României, ci pentru că nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu. 
 
Regele a ajuns azi, la biserica din Lausanne, singur. După slujbă, fiicele sale, principesele Elena şi Sofia, au plecat. La fel şi prietenii de-o viaţă. Am rămas noi, jurnaliştii, câteva măicuţe şi câţiva români din Elveţia, care mai intră din când în când.
Aici e Mihai I, un om singur.“
 
Programul funeraliilor Regelui Mihai I al României
   
Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Şefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, şi a membrilor Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe şi ai Casei Majestăţii Sale. Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment.
 
Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 14.00, corpul neînsufleţit al Regelui va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia. Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş este următorul:
 
- Ora 14-15: Instituţia Preşedintelui României, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României şi ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului Republicii Moldova.
- Ora 15-16: Reprezentanţii Instituţiilor Statului, centrale şi locale.
- Ora 16-17: Reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai Organizaţiilor Internaţionale.
- Ora 17-18: Reprezentanţii Academiei Române şi Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi ai celorlalte instituţii ale Credinţei.
 
Accesul la Castelul Peleş se face pe baza listelor comunicate în prealabil Protocolului Regal de către instituţiile mai sus amintite la adresa email ofiter.protocol@palatulelisabeta.ro. 
 
Publicul nu va avea acces pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Presa va avea acces pe terasa Castelului Peleş şi, în anumite intervale orare, în Holul de Onoare.
 
Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 18.00, corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.
 
Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:
-Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 şi ora 24.00;
-Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00;
-Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00.
 

Pe aceeaşi temă:

Soldat în Batalionul de Gardă al Regelui Mihai, despre generozitatea suveranului României: „Mi-a dăruit o ladă plină de mărci germane, pământ şi casă“

Regele Mihai a murit. Confesiunea tulburătoare a suveranului: „Gândesc în limba română, Biblia o citesc în română. Cum să uit limba poporului meu?“

Regele Mihai a murit. „Ce-ar fi fost dacă în 1990 Regele ar fi venit la putere în ţara noastră”

Codul prin care Regele Mihai a anunţat telefonic lovitura de palat de la 23 August 1944. Mareşalul Ion Antonescu trebuia arestat pentru că-i era fidel lui Hitler

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Popescu Ion4
11.12.2017, 20:44:20

DOAR ISUS HRISTOS SALVEAZA!!!! Cand mori e mai important sa fii salvat decat sa-i ai pe cei dragi langa tine. Chiar daca-si doresc sa te ajute nu au cum. Daca nu a fost salvat acum arde de viu saracul si e singur si singur va fi pentru totdeauna. Razganditi-va si fiti salvati. FITI SALVAT ASTAZI. CINE NU VA FI MANTUIT VA ARDE DE VIU IN IAD LA NESFARSIT!!! Oricine poate ajunge in rai,ORICINE. Draga prietene daca citesti si vrei sa fii salvat,sa ajungi in rai,am o veste buna pentru tine. Isus a murit, a fost ingropat si a inviat dupa 3 zile pentru a-ti ierta pacatele. Crede acest lucru si vei ajunge in rai. Este atat de usor.Doar crede!!!!! Nu trebuie sa renunti la pacatele tale sau sa te reabilitezi,oricum nici nu vrei si nici nu vei putea. Trebuie doar sa crezi ca Isus ti-a platit pacatele murind,fiind ingropat si inviind dupa 3 zile. Crede si vei avea certitudinea ca vei ajunge in rai. Astfel Dumnezeu a hotarat ca noi sa fim salvati. [ Ioan 3:16 ] "16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." cum-ajung-in-rai.info

-6 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
11.12.2017, 21:45:24

Comentariu considerat abuziv.

unU
11.12.2017, 20:47:14

Probabil toti asteptau sa crape si au rasuflat usurati sa rascoleasca prin sertare. Gandul nu le e la el, ci la cum pot sa puna mana mai repede pe ceea ce a lasat. Chiar si inmormantarea o vor fastuoasa, nu pentru rege, cat pentru ei . Oameni de nimic.

+2 (10 voturi)
master x
11.12.2017, 21:41:57

"cea mai trista inmormantare la care care a paticipat"...no comment 😂

+4 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
11.12.2017, 21:55:43

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările