Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Lichidator judidiciar reţinut pentru luare de mită. El a fost prins în flagrant când primea sume de bani de la un agent economic

0
11 Jun 2015 17:10:37
Autor: Mariana Iancu

Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită. El a primit 25.000 de lei şi 6.000 de euro de la un om de afaceri pentru ca acesta să nu fie executat silit.

La data de 05 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 lei şi aproximativ 6.000 euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării, ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă.

Inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite.

La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunţător suma de 25.000 lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Inculpatului Bârlădeanu Alexandru Vitali i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm 

VIDEO Boris Parpală, şeful Direcţiei Agricole Constanţa, a fost reţinut de DNA. Este propus spre arestare, cu 5 acuzaţii de corupţie

  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările