Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Locul unde fiecare PET valorează cât un fruct sau o legumă. „Plata cu PET-ul”, un proiect ce durează 10 zile

0
10 Oct 2019 09:58:39
Autor: Călin Gavrilaş
Arhivă
Arhivă

Timp de zece zile, orice PET poate valora cât un fruct sau o legumă, în cadrul unui proiect ce vizează reducerea cantităţii de ambalaje din plastic.

Proiectul „Plata Cu PET-ul în Constanţa! - Punem Preţ pe Plastic”, implementat de Carrefour România, se va derula în perioada 11-20 octombire la hipermarketul din oraşul de la malul mării. 

„Este un program de economie circulară adresat reducerii cantităţii de ambalaje din plastic şi introducerii plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire şi reciclare”, spun organizatorii.

Până pe 20 octombrie, locuitorii din Constanţa vor putea cumpăra fructe şi legume provenite de la producători locali în hipermarketul Carrefour Constanţa cu PET-uri. Fiecare PET valorează un fruct sau o legumă.

Programul-pilot “Plata cu PET-ul” s-a desfăşurat la Bucureşti, timp de aproape 3 săptămâni, iar la final au fost colectate peste 7.5 tone de PET-uride la aproximativ 3.000 de persoane.

Organizatorii vor extinde proiectul şi în alte oraşe din România: Timişoara, Oradea, Cluj, Buzău şi Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

De ce mor românii cu zile. Coctailul toxic care ne îmbolnăveşte şi ne omoară pe capete, din cauze ce puteau fi prevenite

VIDEO Cine este vinovat pentru poluarea cu zeci de mii de tone de reziduuri petroliere de lângă plaja Vadu. De unde ar putea veni banii pentru ecologizare 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările