Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Lorry, unul dintre cei doi lei de mare de la microrezervaţia din Constanţa, nu poate fi salvat de tumora de la înotătoare

0
7 Jul 2012 10:15:52
Autor: adevarul
Leul de mare a fost adus la Constanţa în urmă cu 15 ani
Leul de mare a fost adus la Constanţa în urmă cu 15 ani

Femela care se află la microrezervaţia din Constanţa de 15 ani are o tumoră la înotătoare, care nu poate fi operată nici de medicii din străinătate. Lorry a fost dusă şi la medicii din Varna, pentru a fi consultată, dar aceştia au refuzat să o opereze întrucât, au spus ei, leul de mare nu are nicio şansă.

John şi Lorry, cei doi leuţi de mare din Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, sunt ţinuţi în bazinul de carantină al delfinilor pentru că nu au spaţiu disponibil pentru ei.
Leii de mare au fost, după moartea delfinului Mark, singurele vedete ale Delfinariului, până când le-au venit în ajutor cei trei delfini din China: Chen-Chen, Pei-Pei şi Ni-Ni.
Acum, au luat o binemeritată vacanţă. Ei sunt bătrâni. Au fost aduşi la microrezervaţia din Constanţa în urmă cu 15 ani. Aveau un an pe atunci. Acum, sunt foarte bătrâni, media de viaţă a unui leu de mare fiind de 19 ani.

Nu poate fi operată

Din păcate, femela Lorry are şi o tumoră la o înotătoare şi din cauza asta răspunde mai greu la comenzi. Specialiştii microrezervaţiei au încercat să o ajute, însă fără succes. În ţara noastră nu sunt spaţii amenajate pentru efectuarea unei astfel de intervenţii chirurgicale. „Trebuie un bazin cu apă puţină, pentru a nu se îneca, dar nici cu prea puţină apă, ca să nu se usuce. În acest bazin trebuie să existe şi condiţii speciale de recuperare după intervenţia chirurgicală“, explică dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Lorry a fost dusă şi la medicii din Varna, pentru a fi consultată, dar aceştia au refuzat să o opereze întrucât, au spus ei, leul de mare nu are nicio şansă.
Fiecare dintre ei consumă 4-5 kilograme de peşte pe zi.

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările