Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Lucrări de modernizare a staţiunilor din sudul litoralului. Iluminatul public din Saturn va fi gestionat wireless

0
5 Dec 2020 09:13:25
Autor: Călin Gavrilaş
Staţiunea Saturn - macheta proiectului de modernizare
Staţiunea Saturn - macheta proiectului de modernizare

În staţiunile din sudul litoralului se implementează şase proiecte cu finanţare europeană, realizându-se, după 40 de ani, lucrări de modernizare a infrastructurii turistice.

Primăria municipiului Mangalia anunţă că derulează mai multe lucrări de modernizare a staţiunii Saturn. Este vorba despre asfaltarea unor străzi, reabilitarea trotuarelor, modernizarea sistemului de iluminat public, schimbarea mobilierului stradal.

„Pe toate străzile supuse modernizării, au fost montate borduri, pavele pe trotuare şi stâlpi de iluminat. Noul sistem de iluminat stradal din staţiunea Saturn este deja funcţional şi va avea un modul de telegestiune wireless, cu rolul de a monitoriza, comanda şi controla de la distanţă corpurile de iluminat public”, transmit reprezentanţii administraţiei locale din Mangalia.

Totodată, se vor amenaja pe anumite străzi piste de biciclete şi staţii de biciclete alimentate cu energie solară.

„După aproape 40 de ani, se investeşte din nou în infrastructura turistică din sudul litoralului. Mai avem puţin şi finalizăm acest proiect, dar continuăm în celelalte staţiuni”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Proiectul de modernizare a staţiunii Saturn are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei şi va fi finalizat la începutul anului viitor.


                         Lucrări de asfaltare în Saturn - foto Primăria Mangalia

Şi în staţiunea Neptun-Olimp se lucrează la asfaltarea unor străzi şi reabilitarea trotuarelor. De asemenea, pe strada Faleza Neptun se lucrează la carosabil şi la sistemul de iluminat stradal.

„În perioada verii, la cererea turiştilor şi agenţilor economici, lucrările au fost sistate, dar s-au reluat după încheierea sezonului estival şi sperăm ca până în iunie 2021 străzile din Neptun să fie deja modernizate”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Primăria Mangalia are în vedere atragerea de bani europeni şi pentru modernizarea staţiunilor Venus, Jupiter şi Cap Aurora.

Citeşte şi:

Alegeri parlamentare 2020. Lista candidaţilor din judeţul Constanţa

Bătrânii unei comune carantinate, nevoiţi să meargă la Oficiul Poştal pentru a-şi ridica pensiile
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările