Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Lucrările la malul surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră, din zona comunei Cumpăna, au fost reluate

1
9 Apr 2020 18:20:00
Autor: Sinziana Ionescu
Lucrări la malul surpat Canalul Dunăre-Marea Neagră Sursa Primăria Cumpăna
Lucrări la malul surpat Canalul Dunăre-Marea Neagră Sursa Primăria Cumpăna

La Cumpăna au început, din nou, lucrările pentru consolidarea malului de pământ ce se prăbuşeşte pe marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Primăria Cumpăna a anunţat reluarea lucrărilor la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră, în zona afectată din dreptul localităţii Cumpăna. 

GALERIE FOTO CU LUCRĂRILE DE LA MALUL SURPAT

„Lucrările au reînceput la Cota 34, în vederea pregătirii frontului pentru realizarea piloţilor cu diametru de 1080. Acestea constau în realizarea platformei de lucru pentru utilajul de foraj, cât şi excavarea volumului de material în urma alunecării. 

Ȋn acelaşi timp se sparg capetele piloţilor în vederea realizării testelor conform cerinţelor proiectantului. Se realizează aprovizionarea cu piatră, geogrilă, geotextil şi carcasele executate dinaintea sistării lucrărilor. 

După efectuarea testelor şi conform cerinţei beneficiarului, proiectantul va realiza solutia de execuţie a piloţilor şi prioritizarea lucrărilor ce urmează a fi executate“, a comunicat Primăria Cumpăna. 

Oamenii de pe strada Dunării din localitatea Cumpăna (judeţul Constanţa) trăiesc din luna mai 2019 cu spaima că locuinţele lor sunt în pericol de prăbuşire. Zeci de metri din strada care trece prin faţa caselor s-a desprins prăbuşindu-se treptat, împreună cu malul Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Ministerul Transporturilor a dat undă verde continuării lucrărilor de reabilitare a malului stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră. La 3 aprilie s-a semnat la sediul Ministerului Transporturilor fila de buget pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a malului stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră. Este vorba despre o primă tranşă a sumei necesare reabilitării, în valoare de 25 de milioane de lei (din cele 50 de milioane de lei în total). Lucrările vor fi efectuate de către Administraţia Canalelor Navigabile şi vor fi demarate pe 6 aprilie 2020, conform unui comunicat de presă al Primăriei Cumpăna. 

„În numele tuturor familiilor grav afectate de alunecările de teren, Administraţia Publică Locală Cumpăna mulţumeşte tuturor factorilor, de la nivel local şi naţional, pentru implicarea în rezolvarea acestei probleme. Edilul comunei, Mariana Gâju, afirmă că administraţia locală din Cumpăna va supraveghea, îndeaproape, lucrările de reabilitare, pentru ca acestea să se finalizeze cât mai curând cu putinţă, iar cele opt familii afectate să se reîntoarcă, în siguranţă, în căminul lor“, se arată în comunicatul de presă. 

 

Pe aceeaşi temă: 

Stadiul lucrărilor de reabilitare a malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră

Lucrări de reabilitare a malului prăbuşit pe marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Musceleanu
13.04.2020, 03:59:01

Sincer sa fiu, cred ca stabilitatea malului pe canal este o problema subterana , stratificata si nu de suprafata !!!! Infiltratiile de apa datorita lipsei de izolant pe toata lungimea canalului o sa faca scufundari si surpari