Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, acuzat de contrabandă cu textile, rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Popa, managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Florin Badiu, director din Regia Autonomă de Transport Bucureşti, şi Cosmin Constantin Coman rămân după gratii, în dosarul în care sunt acuzaţi de contrabandă.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat vineri, 4 august, în dosarul în care o parte dintre cei acuzaţi de contrabandă au cerut să fie judecaţi în libertate. Magistraţii au respins ca nefondate cererile lor.

Anişoara Dună (maica Eleodora), preotul misionar Gabriel Popa, manager la Arhiepiscopia Tomisului, şi Florin Badiu, director în cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, sunt acuzaţi de contrabandă cu materiale textile de către poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei. 

Contrabanda cu haine şi încălţăminte a început în 2013, spun oamenii legii. Marfa era luată din Istanbul, Turcia şi adusă în România, unde era distribuită fie direct în magazine, fie la intermediari care o plasau apoi în diferite locuri spre a fi comercializată. Stareţa Eleodora era cea care mergea în Turcia, supraveghea încărcarea tirurilor cu haine şi apoi achita contravaloarea mărfii.

Sâmbătă, 22 iulie, trei membri ai grupării au fost reţinuţi de către magistraţi de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, iar ulterior s-au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a trei membri ai grupării.

Prin această metodă, grupul infracţional a păgubit statul român întrucât nu s-au plătit impozit pe profit şi nici taxa pe valoarea adăugată. Oamenii legii spun că, din cercetări, a reieşit că prin această modalitate au fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova. 

Oamenii legii i-au prins în flagrant în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din Ilfov. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro.

”Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi”, arată Poliţia Română.

Vă mai recomandăm:

Stareţa contrabandistă care mergea în Turcia să încarce TIR-urile cu marfă. A intrat în călugărie „sub aripa“ faimosului duhovnic Justin Pârvu

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite