Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Manchester United, ţepuită de chinezi prin Portul Constanţa

0
6 Feb 2013 16:14:08
Autor: Sinziana Ionescu
Sacoşele Manchester United FOTO Garda de Coastă Constanţa
Sacoşele Manchester United FOTO Garda de Coastă Constanţa

Însemnele celebrei echipe de fotbal engleze au fost găsite pe sacoşi din plastic, într-un container de contrabandă. Bunurile erau falsificate, evident, în China. Dacă ar fi fost puse pe piaţă, sacoşele Manchester United ar fi adus vânzătorului 70.000 lei.

În ziua de marţi, 5 februarie, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de la Constanţa Sud - Agigea, controlul la două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În primul container au fost găsite 1.400 sacoşe din plastic, inscripţionate cu însemnele echipei de fotbal celebre. Bunurile sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 70.000 lei dacă ar fi fost originale.

În al doilea container au fost descoperite 400 de articole de pescuit (huse pentru undiţe), ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, evaluate la aproximativ 20.000 lei. Marfa din cele două containere a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeni chinezi, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările