Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Mărfurile exportate de Ucraina pe canalul Dunăre-Marea Neagră, încărcate mai repede pe navele maritime

0
5 Jul 2022 13:09:33
Autor: Călin Gavrilaş
Sursa foto: CN APM SA
Sursa foto: CN APM SA

Mărfurile exportate de Ucraina vor fi încărcate mai repede pe nave maritime în Portul Constanţa. Proiectul presupune eliminarea danelor şi spaţiilor de depozitare din lanţul logistic.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa anunţă că Transport Trade Services (TTS) a inaugurat un proiect logistic complex dedicat exporturilor ucrainene. 
 
Proiectul asigură o creştere importantă a fluxurilor de marfă ucrainene transportate din porturile Reni şi Ismail via canalul Dunăre-Marea Neagră până la încărcare pe nave maritime în Portul Constanţa.
 
„Proiectul are ca efect eliminarea din lanţul logistic a danelor şi spaţiilor de depozitare din portul Constanţa ca urmare a utilizării terminalului de geamanduri TTS din rada interioară a portului Constanţa unde mărfurile sunt transbordate direct din barje în navele maritime”, spune cei din CN APM SA.
 
Sâmbătă, 2 iulie, a ancorat LAUSANNE, prima navă maritimă cu o capacitate de 31.000 tone, transbordul pentru primul convoi de grâu fiind deja realizat. 
 
Marfa este preluată de către grupul TTS pe barje din portul Reni şi va fi descărcată direct în navă, determinând o creştere a capacităţii de operare şi de transfer a Portului Constanţa pentru cerealele provenite din Ucraina. 
 
Nava LAUSANNE este prima sosită, parte a unei relaţii comerciale de durată, creată în mod special pentru a ajuta Ucraina să-şi exporte cerealele prin Portul Constanţa.
 
FOTO: CN APM SA
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
Cât de greu se redeschide singurul Spital de Infecţioase din Dobrogea. Închiderea lui „a fost o eroare”
 
Bărăganul raţionalizează consumul de apă. Ce oraş este vizat de această măsură
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările