Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Măsuri luate de urgenţă la Spitalul Judeţean: s-a suplimentat numărul de paturi pentru bolnavii COVID 19 şi va fi adusă o morgă mobilă

1
23 Nov 2020 15:32:48
Autor: Mariana Iancu
Test PCR FOTO Spitalul Victor Babeş
Test PCR FOTO Spitalul Victor Babeş

Având în vedere numărul crescut de pacienţi suspecţi sau infectaţi cu noul coronavirus, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a luat de urgenţă o serie de măsuri menite să crească numărul de paturi, dar şi capacitatea de testare.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei Constanţa“ s-a întrunit de urgenţă în cursul acestui weekend pentru a rezolva cu celeritate mai multe situaţii cauzate de creşterea numărului de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, conform unui comunicat de presă al unităţii medicale.
 
Astfel, s-a stabilit extinderea numărului de locuri dotate cu Oxigen pentru pacienţii COVID 19 înregistraţi în UPU şi aflaţi în aşteptarea transferului către Spitalele COVID şi s-a suplimentat numărul de paturi dotate cu Oxigen prin mărirea numărului de concentratoare de oxigen achiziţionate. 
 
Totodată, a fost crescută capacitatea de testare PCR, prin suplimentarea efectivului de lucru în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară şi extinderea programului inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică şi a fost aprobată amplasarea unei extensii modulare care va deservi Unitatea Primiri Urgenţe şi astfel va fi suplimentat numărul de locuri pentru pacienţii suspecţi COVID, aflaţi în aşteptarea rezultatului PCR.  
 
Noua extensie este formată din 16 containere care vor fi racordate la utilităţi, iar spaţiul interior va fi amenajat şi compartimentat conform normelor sanitare în vigoare, urmând să asigure 20-22 paturi.
 
O autospecială pentru păstrarea temporară şi transport în regim frigorific din dotarea ISU „Mihail Grigore Sturza“ Iaşi va fi adusă la morga din cadrul SCJU, cu sprijinul Inspectorului şef al ISU Dobrogea, col. Roşca Ionel şi al prim adjunctului insp. şef, col. Ion Vlăduţ.  
 

Citeşte şi:

ÎPS Teodosie despre decizia autorităţilor de a interzice pelerinajele: „Îmi voi căuta avocaţi“

VIDEO Procesiune nocturnă condusă de IPS Teodosie într-un sat. Arhiepiscopia Tomisului: „Fără legătură cu pandemia“

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Basarab Peruca
23.11.2020, 15:40:16

Morga mobila sa o duca mai bine la Guvern pentru cadavrele nenorocite care pretind ca ne conduc tara.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările