Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Mesajul unei asistente medicale către un tânăr vindecat de COVID-19 la Constanţa: „În numai 12 zile v-aţi transformat din copil răsfăţat într-un adult responsabil“

6
26 Mar 2020 11:16:27
Autor: Sinziana Ionescu
Sursa Shutterstock
Sursa Shutterstock

Un pacient vindecat de COVID-19 a primit un mesaj emoţionant de la asistenta medicală care l-a îngrijit în timpul internării la Spitalul de Infecţioase din Constanţa.

George Călin (34 ani) este ofiţerul de marină care a fost diagnosticat cu COVID-19 şi internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. După 12 zile de spitalizare (12-23 martie), George a fost externat, vindecat şi a intrat în convalescenţă la domiciliu. 

A doua zi după ieşirea din spital, George Călin a anunţat pe Facebook că este bine şi a făcut un apel către populaţie: 

„Dragi prieteni,
 
Am fost declarat VINDECAT şi am fost externat după mai mult de 10 zile de spitalizare.
 
Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut prin mesajele voastre de încurajare, a fost o încercare în viaţa mea şi a familiei mele, peste care am trecut cu bine.
 
Vreau să mulţumesc cadrelor medicale în frunte cu doamna doctor, cadre medicale care au dat dovadă de curaj şi profesionalism, chiar dacă încă duc lipsă de echipamente de protecţie şi de o reală susţinere din partea clasei politice.
 
Urmează o perioadă de recuperare, după care voi încerca să vă împărtăşesc experienţa mea!
 
Închei cu o rugăminte din partea unuia care a simţit, atât fizic, cât şi psihic, ceea ce înseamnă o spitalizare în acesta perioadă foarte grea pentru sistemul nostru sanitar:
 
STAŢI ÎN CASĂ, donaţi măcar 2 euro, bani pe care îi cheltuiaţi în aceste două săptămâni fără să vă daţi seama, nu realizaţi câtă nevoie de susţinere are nevoie sistemul de sănătate în aceste momente critice.
 
Un SHARE, vă rog, şi promisiunea către noi, că după ce se vor termina toate cu bine, nu vom mai repeta greşelile în alegerea celor care ne conduc!“ 
 
 

Reacţia asistentei: „În numai 12 zile v-aţi transformat“

La câteva zile după acest apel, asistenta medicală i-a trimis un mesaj în particular - pe care cu acordul tuturor părţilor, „Adevărul“ îl face cunoscut. 
 
„Am citit postarea dvs. şi mă bucur că aţi fost mai puternic decât Covid-19! 
 
În data de 13 martie 2020 eraţi primul meu pacient Covid-19 pozitiv cu care intram în contact, eu v-am recoltat probele biologice în acea dimineaţă ghinionistă pentru toată lumea. 
 
Îmi amintesc de atitudinea unui copil răsfăţat care avea prea multe jucării şi dădea cu ele de pământ: <Că nu intră nimeni la mine... că dacă testul e fals pozitiv... că mă ţineţi aici degeaba> 
 
Atunci, am recapitulat împreună de câte ori intrasem eu: o dată să văd cum vă simţiţi / a doua oară să vă iau sânge + exudate / a treia oară să monitorizez funcţiile vitale (tensiune, temperatură, puls, saturaţie O2) / a patra oară să vă administrez tratamentul / a cincea oară să vă fac EKG... 
 
Recapitulând, am început şi eu să mă îngrozesc de câte ori intrasem, în condiţiile în care avem reguli să minimalizam cât mai mult posibil contactul cu acest virus, tocmai pentru a evita să ne îmbolnăvim şi noi, altfel, cine să mai trateze pacienţii?! 
 
În fine, postarea dvs mi-a arătat că în numai 12 zile v-aţi transformat din copilul răsfăţat într-un adult responsabil şi că toată munca noastră nu a fost în zadar. 
 
VĂ MULŢUMIM pentru faptul că aţi înţeles în ce situaţie de război biologic ne aflăm! 
 
VĂ MULŢUMIM pentru îndemnul de mobilizare de pe site-urile de socializare, în vederea ajutorului personalului medical (pentru materiale de protecţie)! 
 
Pentru mulţi încă pare o joacă, dar se vor trezi la realitate în momentul când vor pierde pe cei dragi: părinţi/ bunici/ apropiaţi cu probleme mari de sănătate care, după cum vedeţi ce se întâmplă în lume şi la noi, nu vor avea prea multe şanse, ci doar CREDINŢA şi speranţa în NOROC. 
 
Aveţi grijă de dvs şi de cei dragi, fiţi responsabil în tot ceea ce trebuie să facem în aceste momente! Pentru că şi eu am navigat ca asistent medical, iubesc marea. De aceea, vă urez: vânt din pupa!“ 
 
Asistenta şi-a mai exprimat speranţa că personalul medical va rămâne pe baricade până la sfârşit: „Sunt doar o asistentă... Multe colege sunt cuprinse de o teamă fără margini (şi nu le poate acuza nimeni) şi renunţă, iar de venit, după cum vedeţi, nu vine NIMENI! Eu am ales să RĂMÂN până la sfârşit, chiar dacă nu sunt <căpitanul> ce părăseşte ultimul vasul! Multă sănătate! Aveţi grijă de dvs şi cei dragi!“
 
Pacientul vindecat i-a mulţumit pentru mesaj, spunându-i că nu este „doar o asistentă“, ci o eroină a sistemului medical. „Iar un ceas nu merge doar cu o rotiţă!“, i-a spus George asistentei care l-a îngrijit în spital. El recunoaşte că a fost impresionat până la lacrimi de mesajul ei şi a mărturisit că, chiar poate dacă nu a arătat-o, a apreciat eforturile supraomeneşti depuse de personalul medical. „Îmi cer iertare dacă v-am creat neplăceri!“, a mai transmis George.
 
„Sunteţi iertat!“, a fost răspunsul asistentei medicale. 
 
George Călin, ofiţerul de marină vindecat de COVID-19 Sursa Facebook GC
 
Pe aceeaşi temă: 
 
Ofiţer de marină din Constanţa, vindecat de COVID-19: „A fost o încercare în viaţa mea. Să nu mai repetăm greşelile!“
 
Manifestul unui medic, în pandemia COVID-19: „Să avem încredere? Suntem cu toţii prizonieri. Scapă cine poate!“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Gica Paunescu
26.03.2020, 12:02:57

Dupa fizionomie, chiar ca esti un copchil, mai Georgica. Bine ca te-ai facut si tu baietel mare ( cum zice dna asistent). Sa-ti fie de bine ( si de deochi) !

+4 (4 voturi)
gigione delaDJ
26.03.2020, 12:20:18

domle, sa revii sa ne spui cum a fost! Mediatizarea cazurilor vindecate e zero, parcă ne ar fii ruşine de vindecări! Auzim numai Italia, spania, mii de morţi şi decedaţii de la noi. Asta e f nociv pt populaţie. Mai ziceţi bă şi de vindecări! PS: vă daţi seama ce bani fac fabricanţii de sicrie pe vremurile astea? (umor negru, scuze!)

+2 (6 voturi)
tudor gheorghe
26.03.2020, 13:12:28

O sa te miri ,dar nu fac bani mai multi decat anii trecuti.Numarul de morti este aproximativ acelasi , ca si in anii trecuti, doar ca acum toti care mor de cancer,boli coronariene,TBC,diabet,insuficienta renala..etc sunt trecuti toti pe lista COVID-ului din pix.Nici macar nu le mai fac autopsie.Cauza mortii se stabileste la autopsie nu din pixul presei sau din trompeta tembeliziunilor.

0 (6 voturi)
maria maria
26.03.2020, 14:34:23

Stiti, leucemia e un "cancer al sangelui" care lasa organismul descoperit in fata oricarui virus / bacterie care in mod normal ar fi inofensive. Rata de supravietuire este foarte mica, iar cei care pierd lupta, o pierd tocmai pentru ca pe fondul unei imunitati scazute datorate leucemiei dezvolta tot felul de complicatii (care in conditiile unei imunitati normale nu ar fi existat). Cam asa e si cu Coronavirusul.

+1 (1 vot)
Adrian Popescu
26.03.2020, 15:58:48

Doar personalul medical nu se transforma intr-unul profesionist, ramane medieval.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)