Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Militarii au executat trageri cu instalaţiile de artilerie de pe fregata „Mărăşeşti“

1
14 May 2021 12:17:30
Autor: Mariana Iancu
Trageri fregata Mărăşeşti FOTO Daniel-Andrei Pap
Trageri fregata Mărăşeşti FOTO Daniel-Andrei Pap

Fregata „Mărăşeşti” a executat miercuri, 12 mai, activităţi de trageri cu instalaţiile de artilerie de la bord, secvenţe ce fac parte din desfăşurarea Exerciţiului TOMIS 21, integrat în serie de exerciţii DACIA21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major al Apărării.

TOMIS 21 este organizat de Comandamentul Flotei şi se desfăşoară, în perioada 12-15 mai, în raioane din vestul Mării Negre, unde participă aproximativ 450 de marinari militari români.
 
Pachetul de forţe navale care desfăşoară acţiuni pe mare este alcătuit din şase nave militare româneşti: o fregată, o corvetă, un puitor de mine şi plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete şi un remorcher maritim.
 
Pentru dezvoltarea capacităţii de a răspunde rapid şi eficient la un spectru larg de ameninţări din spaţiul maritim, echipajele navelor militare execută, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exerciţiului, conform unui comunicat de presă al Forţelor Navale.  
 
 
Vă mai recomandăm:
 
Secretele fregatei Mărăşeşti, cea mai mare navă de război construită în România. Fostul comandant: „Mă întrebau de unde am cumpărat-o“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Musceleanu
15.05.2021, 04:30:40

Uraaa, impresiv !!! 😎 Este numai un ... tun acolo .... 👀

Modifică Setările