Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Apărării vrea să construiască un nou cimitir militar în Constanţa. Cine este proprietarul terenului

1
9 Sep 2019 08:00:44
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Călin Gavrilaş
FOTO: Călin Gavrilaş

Ministerul Apărării invocă faptul că în municipiul Constanţa funcţionează structuri de nivelul marilor unităţi, formaţiuni militare navale şi terestre, precum şi asociaţii ale militarilor în rezervă, iar actualul cimitir militar are un număr redus de locuri de înhumare.

Guvernul României va lua în discuţie în şedinţa de luni, 9 septembrie, nota transmisă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) cu privire la transmiterea unui teren din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea MApN.

Este vorba despre terenul  situat  în  intravilanul  municipiului  Constanţa,  zona Metro 2 (şoseaua Mangaliei), judeţul Constanţa, înscris în cartea funciară a municipiului Constanţa numărul  249783,  număr  cadastral  249783, pentru înfiinţarea unui cimitir militar.

„În municipiul Constanţa, una din garnizoanele reprezentative ale Ministerului Apărării Naţionale, funcţionează structuri de nivel mari unităţi, unităţi şi formaţiuni militare din organica forţelor navale, forţelor terestre şi structuri de sprijin logistic, asociaţii ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ale veteranilor de război, ale căror cereri pentru acordarea de locuri de înhumare nu mai pot fi soluţionate, datorită epuizării numărului de locuri existente în singura facilitate cu această destinaţie aflată în administrarea ministerului din această garnizoană”, îşi fundamentează cererea către Guvern cei din MApN.

De asemenea, ministerul Apărării susţine că numărul redus al locurilor de înhumare existente în actualul cimitir militar din oraşul Constanţa, pe strada Labirint numărul 54, a condus la necesitatea  identificării unei alte locaţii care ar putea face obiectul preluării în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în vederea înfiinţării unui cimitir militar.

În urma unei corespondenţe purtate între MApN şi primăria Constanţa a fost identificat terenul în suprafaţă de 42.349 metri pătraţi, aflat în domeniul public al municipiului Constanţa, situat în intravilanul municipiului Constanţa, zona Metro 2. Primăria şi-ar fi exprimat acordul ca acest teren să treacă în domeniul public al statului pentru ca MApN să construiască acolo un cimitir militar.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Ce s-a făcut în Anul Centenar într-unul dintre cele mai mari cimitire ale eroilor din România: cârpeli printre cruci căzute şi mari investiţii promise în viitor

Cât de rău arată unul dintre cele mai mari cimitire ale eroilor din România. „E Anul Centenarului şi e mai mare ruşinea“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Popescu
9.09.2019, 10:39:31

Cimitirele militare au ca "locatari" pe cei care au luptat pe front sau eroi de razboi. Noi de vreo 80 de ani nu mai avem razboi si deci nici eroi sau morti in lupte. Atunci dece vrea MAPN cimitirul lor ? Astia au bani f.f. multi si nu mai stiu pe ce sa-i cheltuiasca pt. ca salariile si pensiile speciale nemuncite sunt deja extrem de mari.

Modifică Setările