Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei a desemnat un nou inspector şcolar general la Constanţa. Postul este ocupat interimar

0
19 Aug 2019 15:02:45
Autor: Sinziana Ionescu

Un fost inspector şcolar general a fost numit la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Miu va ocupa interimar acest post.

Petrică Miu se întoarce la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, ca inspector şcolar general interimar. Numirea intră în vigoare luni, 19 august. 

Miu va fi detaşat la conducerea inspectoratului până la organizarea concursului de ocupare a postului, dar nu mai târziu de finele anului şcolar 2019-2020. Măsura a fost luată de Ministerul Educaţiei în „interesul învăţămăntului“. 

Petrică Miu este profesor de Ştiinţe socio-umane la Grupul Şcolar Virgil Madgearu din Constanţa, după mulţi ani în care a condus Liceul din Cobadin. 

Asociaţia Elevilor din Constanţa trăsese un semnal de alarmă privind numirea în acest post a unui alt fost inspector şcolar general, Răducu Popescu, consilier la Ministerul Culturii. 

„Este foarte important ca persoana ce va fi numită inspector şcolar general după mandatul doamnei Bucovală să nu fie ales dintre persoanele care, în trecut, au contribuit la degradarea învăţământului constănţean prin acţiunea sau inacţiunea acestora. 

Noi, elevii, ne dorim ca persoana din fruntea inspectoratului să fie o persoană căreia să îi pese de elevi şi de drepturile lor, motiv pentru care îi adresez personal domnului ministru interimar Breaz rugămintea de a nu îşi baza decizia pe criterii subiective, ci să se gândească cu adevărat la cât de calificată e persoana aleasă, iar Răducu Popescu este printre ultimele persoane care să îndeplinească acest criteriu, precum şi persoanele din actuala conducere a inspectoratului“, a declarat Andrei-Mihai Tănase, preşedinte AEC. 

Tănase a amintit că în perioada în care acesta a ocupat funcţia de inspector şcolar general, Răducu Popescu a avut mai multe tentative de a asupri mişcarea de reprezentare a elevilor.

„A fost complice la încălcarea legii de către primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, Radu Mazăre, în ceea ce priveşte acordarea de reduceri de 50% la transportul local în comun şi burse şcolare pentru elevi. 

Un exemplu bun ar fi momentul când membrii fondatori ai AEC, pe atunci membri în Consiliul Judeţean al Elevilor, şi-au exprimat intenţia de a solicita public primarului să respecte legea, moment în care domnul Popescu le-a transmis că îi sunt subordonaţi lui şi nu au permisiunea de a face acest lucru. Acest incident urma să ducă la înfiinţarea AEC, ca mijloc de reprezentare independentă a elevilor.

Deşi fostul inspector avea printre atribuţii să se asigure că Legea educaţiei este respectată în teritoriu, ele au fost ignorate în favoarea legăturilor pe care acesta le avea cu Radu Mazăre, el făcând parte din vechea echipă a edilului, în calitate de consilier în probleme de educaţie. 

Putem spune, astfel, că interesul principal al lui Răducu Popescu nu a fost şi nu va fi să se asigure că procesul educativ se va desfăşura în condiţii de calitate. Aşadar, ne exprimăm îngrijorarea privind revenirea echipei conduse de fostul primar, lucru ce nu poate fi decât dezastruos pentru învăţământul constănţean, dar pe care domnul ministru interimar Daniel Breaz îl poate opri“, spun liceenii de la AEC.

Pe aceeaşi temă: 
 
Liceenii din Constanţa cer ministrului Educaţiei o altă conducere la ISJ: „Ar fi dezastru dacă vine Răducu Popescu sau dacă rămâne cineva din actuala echipă“
 
Profesor de sport aghiotant al lui Mazăre, numit consilier la Ministerul Culturii. Cărţile pe care susţine că le-a publicat nu există în biblioteci

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii