Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Ce nereguli a descoperit Ministrul Muncii pe litoral: „Unii stăteau cu masca pe ureche, alţii cu ea agăţată de un nasture“

0
12 Jul 2020 11:20:15
Autor: Mariana Iancu
FOTO Octav Ganea
FOTO Octav Ganea

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a făcut parte din echipa de control care a fost la agenţii economici pentru a vedea cum se respectă măsurile de distanţare fizică. Ministrul a observat mai multe nereguli.

Mesajul transmis agenţilor economici de pe litoral a fost acela că Guvernul nu-şi doreşte ca activitatea cluburilor şi a teraselor să fie închisă, deşi sunt probleme de distanţare fizică şi de păstrare, în general, a normelor de siguranţă sanitară. „Agenţii economici trebuie să se implice mai mult pentru prevenirea creşterii cazurilor de Covid – 19. Sunt convinsă că cei care administrează cluburi, centrele comerciale consideră Guvernul partenerul lor. Eu nu am venit într-un control tipic. Am avut un dialog cu fiecare dintre managerii cluburilor, teraselor, le-am spus care sunt observaţiile mele“. 
 
Ministrul Muncii spune că Guvernul nu-şi doreşte ca activitatea cuburilor sau a teraselor să fie întreruptă, dar a văzut şi clienţi iritaţi de prezenţa organelor de control. „Trebuie să fac apel şi la agenţii economici, şi la cei care vizitează aceste cluburi. Le-am spus că atunci când au aglomerări la intrare, pe spaţiul public, trebuie să apeleze la jandarmerie, iar agenţii economici trebuie să fie mai atenţie la rezervări“. 
 
O altă neregulă se referă la purtarea măştii de către angajaţi: „Unii stăteau cu masca pe ureche, alţii cu masca agăţată de un nasture. Nu poate sta un angajat de poliţie după fiecare persoană“, a afirmat ministrul. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii