Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Moartea unui dascăl drag: „A fost printre puţinii profesori cu adevărat dedicaţi din Universitate“

2
26 Oct 2020 08:56:15
Autor: Mariana Iancu
Doina Paula Balaban a murit FOTO Facebook
Doina Paula Balaban a murit FOTO Facebook

Prof.univ.dr. Doina Paula Balaban, din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, a murit la 24 octombrie. Vestea tristă a fost anunţată de Universitatea Ovidius.

„Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului prematur al colegei noastre, prof.univ.dr. Doina Paula Balaban, din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară. 
 
Doamna profesor Balaban a făcut parte din primul eşalon de cadre didactice cu care s-a început activitatea Facultăţii de Medicină, nou înfiinţată în anul 1990. De asemenea, a pus bazele disciplinei Biochimie din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, pe care a predat-o cu dăruire şi entuziasm. Din dubla sa postură, de dascăl şi cercetător, a obţinut brevete de cercetare şi a publicat articole şi cărţi de specialitate, pe care studenţii noştri le vor consulta în continuare în formarea lor profesională. Doamna prof.univ.dr. Doina Paula Balaban va rămâne în amintirea acestora şi a noastră ca un profesionist desăvârşit, care, cu pasiune şi devotament, a format zeci de generaţii de studenţi şi a contribuit la dezvoltarea Facultăţii de Medicină, iar mai apoi la cea de Medicină Dentară. 
Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care au cunoscut-o. 
Dumnezeu să o odihnească în pace!
Comunitatea academică a Universităţii „Ovidius” din Constanţa“, este anunţul pe pagina de Facebook a Universităţii Ovidius Constanţa.
 
Studenţii Doinei Balaban deplâng moartea dascălului: „Dumnezeu sa o ierte! A fost printre putinii profesori cu adevarat dedicati din Universitate! Si o persoana extraordinara! Va multumesc pentru tot, doamna profesoara! Condoleante familiei!“; „O profesoară exceptionala, m a facut sa ador chimia ...“; „Sincere condoleante! Un profesor minunat, cu o energie extraordinara care si-a pus amprenta in dezvoltarea multor generatii de medici!“. 
 
Vă mai recomandăm:
 
A murit profesorul Anghel Panait. O perioadă, a deţinut funcţia de viceprimar al Constanţei
 
A murit Constantin Novac, fostul director al revistei „Tomis“. Pe lângă romanele scrise, a semnat scenariile a două filme
 
A murit ilustrul profesor Panait I. Panait. „Ne-a predat istoria ca o poveste“, spun foştii studenţi despre dascăl

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Popa Pius
26.10.2020, 10:51:58

Încă un inginer academician doctor docent care in loc să-și mănînce liniștită pensia acasă preferă să iasă cu picioarele înainte de la catedră...

ion carutasul
26.10.2020, 13:35:15

Credeam ca anul 1990 este infintarea Medicinei la Tg. Mures . Sa voteze tovarasii unguri cu tov. Iliescu !

Modifică Setările