Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Municipiul Constanţa a primit o donaţie de 200.000 de măşti. Oraşul din Taiwan care a făcut acest gest

0
16 Jan 2021 17:54:15
Autor: Călin Gavrilaş
Primăria Constanţa a primit 200.000 de măşti foto: primăria Constanţa
Primăria Constanţa a primit 200.000 de măşti foto: primăria Constanţa

Donaţia a fost anunţată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măştilor de protecţie.

Primăria Municipiului Constanţa a început deja distribuirea gratuită a celor 200.000 de măşti de protecţie primite ca donaţie din partea oraşului taiwanez Kaohsiung. Donaţia a fost anunţată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măştilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai.

Măştile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Primăria va distribui măştile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social şi ai căminului pentru persoane vârstnice, dar şi seniorii premiaţi de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 şi 100 de ani şi cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măştile vor fi distribuite în pieţele agro-alimentare şi cetăţenilor care accesează serviciile de stare civilă şi evidenţa populaţiei, cât şi pe cele ale Serviciului Public de Impozite şi Taxe. Personalul din învăţământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanţa va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulţumim Municipalităţii Kaohsiung pentru donaţia generoasă şi sprijinul acordat constănţenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acţiune reprezintă începutul unei relaţii de colaborare solide între cele două oraşe-port, prin intensificarea schimburilor economice şi comerciale, investiţiilor directe, colaborărilor academice şi culturale” a declarat domnul Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa.

Donaţia celor 200.000 de măşti a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, preşedinte al Asociaţiei ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraş-port din Taiwan şi totodată cel mai important oraş din zona de sud, cu industrie dezvoltată şi o populaţie de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Citeşte şi:

Evaziunea din spatele ruinelor „Solventul” Timişoara. Afaceriştii care s-au îmbogăţit înşelând statul român

O bucată de sarcofag, datând din epoca romană, găsită în curtea unui bărbat

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările