Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Municipiul din România cu reţele de distribuţie a agentului termic vechi de 40 de ani

2
18 Sep 2021 08:51:50
Autor: Călin Gavrilaş
Ţevi de 40 de ani foto: Primăria Constanţa
Ţevi de 40 de ani foto: Primăria Constanţa

Deşi durata de viaţă a ţevilor este de maximum 25 de ani, agentul termic este distribuit în oraş prin reţele vechi de 40 de ani. Primăria anunţă investiţii majore.

Primăria Municipiului Constanţa anunţă că este pentru prima dată după 30 de ani când în oraş se fac investiţii pentru schimbarea reţelei de transport a energiei termice.
 
„Primăria Constanţa a făcut toate demersurile pentru a contracta fonduri europene prin POIM Axa 7.1, în valoare de 50 de milioane de euro. Investiţiile se vor derula în 3 etape şi presupun schimbarea a 50 km reţea”, se arată într-un comunicat de presă.
 
În momentul de faţă se află în derulare achiziţia pentru „Reabilitarea reţelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanţa” Etapa II prin care s-a propus reabilitarea a aproximativ 13 km traseu aparţinând Magistralei II, precum şi breteaua de legătură dintre cele două magistrale. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de euro.
 
Achiziţia care presupune „Reabilitarea reţelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanţa" Etapa I se află în reevaluare la Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice şi va fi reluată în scurt timp. Această etapă vizează reabilitarea a 22 km traseu aparţinând Magistralei I, precum şi breteaua de legătură dintre cele două magistrale.
 
De asemenea, în scurt timp va fi demarată şi achiziţia pentru Etapa III, care presupune reabilitarea altor 15 km de reţea şi pentru care se vor atrage fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro.
 
„Conductele vechi, cu un grad de uzură extrem de ridicat îşi pun amprenta asupra serviciilor care sunt oferite constănţenilor. Vechimea conductelor este de aproximativ 38-42 ani, în timp ce durata de viaţă este de maximum 25 ani”, spun reprezentanţii primăriei.
 
Citeşte şi: 
 
Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă funcţionează la putere redusă. Iată motivul
 
Manevră riscantă. Cum reuşesc piloţii unei nave să coboare pe scara de pisică, înfruntând marea agitată VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Maximilian Musat
18.09.2021, 09:04:28

Constantenilor le-a placut sa inoate in mocirla creata de pesedei si mazare cu Nicusor Constantinescu ,nu le vine sa creada ca se poate si fara ei...

-10 (10 voturi)
Lica Mosu
18.09.2021, 09:20:35

@ Gavril... aș !! Dar într-un cartier construit in anii ”70 cam câți ani or avea ?? PS Și încă n-au crăpat !!

Modifică Setările