Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Musulmanii pleacă în pelerinaj la Mecca

0
17 Nov 2009 14:43:57
Autor: adevarul
Musulmanii pleaca in pelerinaj la Mecca
Musulmanii pleaca in pelerinaj la Mecca

Cei 28 de musulmani din Dobrogea vor pleca diseară în pelerinaj la Mecca, locul naşterii profetului Mohammed. Musulmanii se pregătesc în acest fel de Kurban Bayram, sărbătoarea sacrificiului, care va începe pe 27 noiembrie.

Musulmanii se pregătesc prin rugăciune pentru Kurban Bayram
Pelerinajul durează 12 zile. Participă atât femeile, cât şi bărbaţii.  Pelerinajul este unul din cei cinci stâlpi ai islamismului si se desfăşoară în fiecare an în ultima lună din calendarul islamic.

Atât bărbaţii, cât şi femeile trebuie să adopte ţinuta de pelerinaj. Bărbaţii poartă două bucăţi de pânză albă fără ţesături sau noduri – una în jurul taliei, iar cealaltă peste umăr. În picioare trebuie să poarte sandale. Femeile nu trebuie să aibă o ţinută anume.

În ziua a zecea, adică pe 27 noiembrie, începe Kurban Bayram, adică sărbătoarea sacrificului. „Cei cu posibilităţi materiale sacrifică un berbec şi dau şi familiilor sărace“, a declarat Onder Ablachim, consilier de cult, la Muftiatul Cultului Musulman.

Ultimele zile de pelerinaj sunt petrecute la Mina, în apropiere de Mecca, unde are loc „aruncarea cu pietre în satana“. Pelerinii aruncă patru pietricele în direcţia a trei stânci ce-l simbolizează pe diavol. Se spune că fiecare musulman trebuie să ajungă la Mecca cel puţin o dată în viaţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările