Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Muzeu de Ştiinţe, deschis la Constanţa. Este proiectul privat de la Braşov care atrage vizitatori de toate vârstele VIDEO

0
5 Aug 2021 10:32:29
Autor: Sinziana Ionescu
Muzeu de Ştiinţă deschis pe plaja Reyna din Constanţa Sursa Muzeul de Ştiinţe Constanţa
Muzeu de Ştiinţă deschis pe plaja Reyna din Constanţa Sursa Muzeul de Ştiinţe Constanţa

Constanţa are mai nou un Muzeu Interactiv de Ştiinţe, care funcţionează pe plaja Reyna. Este deschis de la 17 iulie, de către braşovenii care au lansat acest proiect în oraşul de sub Tâmpa, iar acum l-au adus la malul mării.

„Conceptul este unic în Europa. Prin intermediul exponatelor interactive precum vortexul de apă, paradoxul conului dublu, periscopul, microscopul sau Sistemul Solar, doritorii pot descoperi şi pot înţelege cu mai multă uşurinţă, diverse fenomene ale naturii şi tot felul de alte teorii complexe direct pe plajă, stând în acelaşi timp cu picioarele în nisip“, afirmă Ioana Borşan, managerul Muzeului de Ştiinţe Constanţa.

Muzeul are exponate interactive prin intermediul cărora experimentează diverse principii de bază ale fizicii, astronomiei şi biologiei. 

„Cei care ne trec <pragul de scoici> au oportunitatea de a descoperi singuri diferite fenomene şi legi ale fizicii, fenomene astronomice şi biologice, interacţionând cu fiecare exponat în parte. Totul este practic. 

La Constanţa avem şi un planetariu, loc unde vizitatorii se plimbă printre planete în timp ce au parte de informaţii despre spaţiul cosmic, direct de la ghizii noştri“, mai spune Ioana Borşan.

Muzeul este amenajat în spatele beach-bar-ului Reyna din Constanţa (zona Delfinariu), lângă locul de joacă pentru copii. 

Turul ghidat dureaza aproximativ 40 minute, apoi vizitatorii pot rămâne în incintă să reexperimenteze fenomenele prezentate. 

Programul este de luni până vineri, orar 16-22, iar sâmbătă şi duminică, orar 12-22. Preţul unui bilet este de 20 lei. 

Pe plaja Reyna Sursa Muzeul de Ştiinţe Constanţa

În serile de weekend, cand este cerul senin, este pus în funcţiune şi observatorul astronomic, prin care vezi luna şi stelele prin telescopul din dotarea Muzeului de Ştiinţe Constanţa. 

Serile se anunţă pe pagina de Facebook Muzeul de Ştiinţe Constanţa

Printre cele mai apreciate experimente se enumeră Pendulum Waves, paradoxul conului dublu, simulatorul de vârtejuri marine şi desigur planetariul.

Expoziţia de pe plaja Reyna se va închide la finalul sezonului estival. 

Observatorul de pe plaja Reyna Sursa Muzeul de Ştiinţe Constanţa

Proiectul Muzeul de Ştiinţe a pornit de la poalele muntelui, din oraşul Braşov, unde a fost deschis la 29 ianuarie 2020. 

Muzeul de Ştiinţe Braşov este un proiect privat care are ca obiectiv dezvoltarea celui mai complex muzeu interactiv de ştiinţă şi tehnică din România. 

La Braşov a devenit muzeu permanent, iar acum deţine o expoziţie de peste 50 de exponate interactive, imprimante 3D şi roboţi construiţi de către grupul de robotică ArtByte, înfiinţat de Nicoleta-Geanina Ciubotaru.

„Astfel, turiştii fie că aleg să îşi petreacă concediul la munte sau la mare, au ocazia de a regăsi experienţa Muzeului de Ştiinţe în cele mai turistice oraşe din Romania – Braşov şi Constanţa“, arată Ioana Borşan.

Pentru mai multe detalii, Muzeul de Ştiinţe Constanţa stă la dispoziţie telefonic sau pe whatsapp, la numărul 0722118087. 

Pe aceeaşi temă: 

Ruinele vechii Cetăţi Tomis, ascunse în mare, pot fi admirate de turişti 

Seri de film pe plajă. Proiecţiile în aer liber se fac în Constanţa şi în Mamaia

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările