Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Muzica şi teatrul, în sărbătoare. Weekend cu invitaţi de seamă la Constanţa

0
24 Nov 2016 15:45:58
Autor: Sinziana Ionescu

Concerte şi spectacole de marcă au loc în acest weekend (24-27 noiembrie) la Constanţa. Teatrele sunt în sărbătoare, iar muzicienii de rock, pop sau jazz îşi dau întâlnire cu publicul în cluburi.

Vineri seara, Alternosfera cântă la clubul Doors, în turneul de încheiere a promovării albumului Haosoleum şi a tripticului Epizodia. Marcel Bostan & comp vor merge mai departe în Iaşi şi Braşov, iar ultimul concert din turneul Alternosfera va fi la Chişinău, în ziua de 17 decembrie. Adda susţine un recital la Arthur Pub, iar iubitorii de jazz sunt aşteptaţi la Amethyst Music Club de Sorin Romanescu (chitară, electronice), Nicolas Simion (saxofon), Silvio Morger (tobe) şi Mike Roelofs (pian).

Sâmbătă seara Bucovina va răsuna la Rock Halle. Trupa de folk metal din Iaşi va avea ca invitat pe Downfall Band, care urcă pentru prima dată pe scenă la Constanţa. La clubul Phoenix se va cânta rock cu veteranii de la Cargo, iar Marius Baţu are recital în Stage Pub.

La teatrele din Constanţa este sărbătoare. Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski este gazda Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului 2016, care va prezenta vineri, la ora 18.30, „Gala maeştrilor“ cu corul şi orchestra teatrului dirijată de Gheorghe Stanciu (de 40 ani la baghetă), Daniela Vlădescu, Smaranda Drăghici, Carmen Gurban etc. Sâmbătă, la aceeaşi oră, publicul petrece „O noapte la Veneţia“, cu Laura Eftimie, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache şa.

Teatrul de Stat Constanţa aniversează 65 ani de existenţă, astfel că oferă spectacole gratuite şi o gală festivă, cu invitaţi de seamă. Joi, la ora 18 şi la ora 20, publicul este invitat la „Titanic Vals“, celebra piesă a lui Tudor Muşatescu, cu actorii Liviu Manolache, Cristina Oprean, Ileana Ploscaru, Florina Stănculeţ, Dana Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Georgiana Rusu, Cosmin Mihale etc. Vineri, la ora 18.00, se joacă „Ursul“, o farsă de A.P. Cehov, premieră de succes a acestei stagiuni, cu Marius Bodochi, Dana Dumitrescu, Marian Adochiţei. Sâmbătă, la ora 18.00, este „Şobolanul rege“, piesa celui mai jucat romancier român contemporan - Matei Vişniec. Din distribuţie fac parte Iulian Enache, Remus Archip, Maria Lupu, Marian Adochiţei şa. La spectacole şi-au anunţat prezenţa trei străini, care vor viziona reprezentaţiile actorilor constănţeni, care vor fi prezenţi la Festivalul de la Avignon 2017.

Duminică este gala aniversară a Teatrului de Stat Constanţa, ce începe la ora 17 cu un concert al Fanfarei Regiei de Apă Constanţa. Spectacolul are startul în faţa teatrului, unde va fi dezvelit bustul celui care a pus piatra de temelie a teatrului şi a donat Constanţei: filantropul Demostene Tranulis. Anul trecut, comunitatea greacă a montat pe faţada teatrului o plăcuţă comemorativă dedicată acestui Mecena al teatrului. Criticul de artă Doina Păuleanu va prezenta expoziţia din foaierul teatrului, realizată de artiştii plastici de la malul mării. Expoziţia celor 17 pictori poate fi admirată de toţi constănţenii.

Proiecţii ale unor imagini din spectacole trecute, rememorări, declaraţii de iubire, declaraţii de recunoştinţă ale echipei teatrale vor fi întrerupte doar de momentele artistice susţinute de Corneliu Stroe & Blue Jazz Band şi de Constanţa Brass Band, grup format din muzicieni ai Operei din Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Ce oferă Electrecord.com, aplicaţia de muzică românească devenită mai populară decât Shazam şi Sound Cloud

Muzică pentru toate vârstele

Tudor Gheorghe pleacă în turneu naţional cu spectacolul „Tot degeaba“, „un act de răzvrătire faţă de peisajul politic autohton“ VIDEO

Martin Gore îşi sărbătoreşte ziua de naştere la Cluj. Mesajul solistului Depeche Mode pentru fanii din România VIDEO

De 37 de ori va răsuna muzica lui George Enescu la ediţia 2017 a festivalului care-i poartă numele VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările