Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Nava-şcoală Mircea pleacă într-un nou voiaj. Alături de români, se vor instrui în tainele mării studenţi din Germania

2
19 Aug 2018 09:13:45
Autor: Mariana Iancu
Nava-şcoală Mircea
Nava-şcoală Mircea

Nava-Şcoală „Mircea”, ambasadorul onorific al Forţelor Navale Române pe mările şi oceanele lumii, se pregăteşte pentru plecarea în cel de-al doilea marş internaţional de instrucţie din anul 2018.

Velierul românesc va părăsi luni, 20 august, la ora 10.00, Portul Militar Constanţa şi va lua cap-compas Portul Durres din Albania, unde va acosta după o săptămâna de navigat pe apele a şase mări şi două strâmtori maritime intercontinentale. În cele 21 de zile de marş şi 10 zile de staţionare, Nava-Şcoală „Mircea” va mai face escale şi în porturile Split (Croaţia) şi Souda (Grecia).
 
Echipajul navei va fi format din 182 de membri, dintre care 38 de studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeţi şi 13 instructori germani, dar şi 12 cadeţi din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia şi Ucraina.
 
Nava-Şcoală „Mircea” se va întoarce acasă, în Portul Militar Constanţa, joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români şi străini.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

florin bala
19.08.2018, 11:55:03

numai fatzaiala si cheltuiala ... utilitate zero taiat in patru ... doar ca sa bifeze ceva institutia patronatoare ...

Galeriu Crestinu
19.08.2018, 16:58:04

Ce rost mai are nava scoala...cand elevii nu mai au nici un vapor romanesc pe care sa mai navigheze cand termina Institutul ? Au avut grija tradatorii de tara timp de 30 de ani sa faca disparuta intreaga Flota Nationala Romana....cand aveam atatea santiere navale constructoare ...acum goale si ele...

Modifică Setările