Constanţa

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Curtea de Apel Constanţa a amânat pronunţarea în procesul lui Nicuşor Constantinescu pentru 24 aprilie

0
23 Apr 2015 09:03:12
Autor: Adrian Boioglu

Nicuşor Constantinescu s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel Constanţa unde s-a judecat contestaţia legată de hotărârea Tribunalului Constanţa care a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar în dosarul Centrului Militar. Curtea de Apel a amânat pronunţarea pentru data de 24 aprilie.

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Constanţa a decis să înlocuiască arestul la domiciliu cu controlul judiciar pentru Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar. Totuşi, instanţa a stabilit mai multe interdicţii pentru Constantinescu cea mai importantă fiind că nu-şi mai poate exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea, el nu are voie în continuare să ia legătura cu persoanele implicate în acest dosar, fie că este vorba de consilieri judeţeni sau de personal al Centrului Militar.

Pentru că decizia Tribunalului Constanţa nu a fost definitivă, aceasta a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa atât de DNA, cât şi de Nicuşor Constantinescu. El este nemulţumit de această interdicţie de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi doreşte înlăturarea acesteia. Decizia Curţii de Apel va fi definitivă. Nicuşor Constantinescu mai este arestat la domiciliu şi într-un alt dosar instrumentat de DNA.

Conform DNA, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.

El a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii. Nicuşor Constantinescu este acuzat că prin aceste acţiuni a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale în valoare de 67.211,32 lei.

Mai citiţi şi:

Consiliul Judeţean refuză să se constituie parte civilă într-un dosar al lui Nicuşor Constantinescu

Comenzile lui Nicuşor Constantinescu pentru trustul său de presă: „Scrieţi despre mine, că altfel ne merităm toţi soarta! O să vedeţi când veţi fi arestaţi!“

Nicuşor Constantinescu nu-şi mai poate exercita funcţia de preşedinte al CJ. El poate fi judecat sub control judiciar în dosarul Centrului Militar
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările