Nicuşor Constantinescu, judecat sub control judiciar şi în dosarul cu prejudiciul de 8 milioane de euro. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Constantinescu va fi judecat sub control judiciar şi în dosarul cu un prejudiciu de 8 milioane de euro. Tribunalul Constanţa a decis astăzi înlocuirea arestului la domiciliu cu această măsură. El are însă interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Decizia nu este definitivă.

Instanţa a admis cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Tribunalul a decis că pe durata controlului judiciar Nicuşor Constantinescu are mai multe obligaţii. Astfel, trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei.

De asemenea, are interdicţia de a lua legătura cu martorii şi experţii din dosar şi de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

“Să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză. Să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau arestării”, a hotărât instanţa.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de orei la Curtea de Apel Constanţa.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu este acuzat de multiple infracţiuni de abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese. Alături de el sunt învinuiţi producătorul general TVR Cristian Zgabercea - consilier al preşedintelui CJC, Carmen Oproiu - director Coordonare Instituţii Subordonate CJC, Părău Marcel Brâncoveanu – reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia.

Printre faptele constatate de DNA figurează că Nicuşor Constantinescu a aprobat virarea sumei de 100.000 lei către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa la solicitarea acestei instituţii, pentru achitarea unui avans către un hotel, în condiţiile în care acesta este deţinut de o societate la care inculpatul deţine 25% din părţile sociale.

Apoi Constantinescu a finanţat echipa de handbal a municipiului Constanţa, în mod ilegal, de la bugetul judeţean, cu suma de 3.750.000 lei, iar din această sumă clubul sportiv, al cărui preşedinte era tot el, a achitat societăţii la care inculpatul deţinea 25% din părţile sociale, suma de 113.032 lei.

De asemenea, el a încheiat 7 contracte de prestări servicii cu trei firme, la care asociat este o persoană aflată în relaţii comerciale cu inculpatul. Astfel a efectuat plăţi din fonduri publice de peste 3.000.000 euro. În acest dosar Nicuşor Constantinescu este judecat în arest la domiciliu de către Tribunalul Constanţa.

Nicuşor Constantinescu este judecat sub control judiciar şi în dosarul Centrului Militar, având şi aici interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi de a lua legătura cu consilierii judeţeni şi angajaţii Consiliului Judeţean care au legătură cu dosarul.


Mai citiţi şi:


UPDATE Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa au fost audiaţi în dosarul Centrului Militar

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia deţinută în PSD Constanţa

Nicuşor Constantinescu, sub control judiciar în dosarul Centrului Militar. Decizia este definitivă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite