Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Noapte albă pentru Constanţa. Cartiere fără curent electric, copaci şi semafoare doborâte, acces blocat

0
18 Jan 2016 11:25:34
Autor: Sinziana Ionescu
Marea Neagră, agitată de viscol Sursă foto Visit Mamaia
Marea Neagră, agitată de viscol Sursă foto Visit Mamaia

Constanţa îşi revine după noaptea albă în care echipajele de intervenţie au lucrat pentru remedierea avariilor din diferite reţele urbane.

În seara de duminică, 17 ianuarie, lapoviţa s-a transformat în ninsoare, astfel că în jurul orei 18.00, cele 8 sărăriţe au început să împrăştie materialul antiderapant în tot municipiul.

„În jurul orei 23.00, cele 21 de autospeciale cu lamă au ieşit din dispozitiv pe principalele bulevarde pentru îndepărtarea zăpezii. Cu utilajele s-a acţionat duminică noapte şi luni dimineaţă, pe principalele bulevarde, pe străzile adiacente unităţilor de învăţământ şcolar, la Autobaza principală RATC, în zona podurilor, sensurile giratorii şi variantei Aurel Vlaicu“, a declarat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Edilii transmit că autospecialele cu lamă sunt pregătite luni, 18 ianuarie, în cele 9 locuri de intervenţie, iar în cazul în care stratul de zăpadă depăşeşte 15 cm vor acţiona imediat.

„În prezent, 80 de lucrători acţionează în oraş pentru degajarea trecerilor de pietoni, staţiilor RATC, Spitalului Judeţean şi intrările în principalele instituţii publice“, dau asigurări edilii.

La Dispeceratul permanent al Primăriei municipiului Constanţa (0241/ 55.00.55) s-au primit mai multe sesizări ale cetăţenilor privind întreruperea iluminatul public pe: b-dul I.C.Brătianu zona Palas), str. Constantin Brătescu (între b-dul Tomis şi str. Mihai Viteazu), str.Lanului, str. Merişor, str. Caraiman (Bl. PF 6), zona Peninsulă, B-dul 1 Mai (zona Gară), B-dul 1 Mai cu intersecţia Theodor Aman şi B-dul Mamaia.

Problema majoră este în zona Palas, unde echipele Enel lucrează la remediarea avariei la linia de tensiune medie.

În intersecţia dintre strada Pandurului cu Şoseaua Mangaliei şi în cea dintre bulevardul Mamaia cu strada Mihai Viteazu, semafoarele doborâte de vânt au fost înlocuite şi repuse în funcţiune. De asemenea, s-au reparat semafoarele amplasate în intersecţia străzilor 1 Decembrie şi Traian.

Arborii doborâţi de vânt pe străzile Ion Neniţescu nr. 19, Labirint, Aleea Daliei nr. 24, au fost îndepărtaţi de către echipele Serviciului Spaţii Verzi din Primăria municipiului Constanţa. La Centrul de primire pentru persoanele fără adăpost, situat pe strada Soveja, nu există persoane care au solicitat direct sau au fost trimise de Spitalul Judeţean Constanţa.

Conducătorii auto sunt rugaţi să nu parcheze în locuri care ar îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire, să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprii.

Pe aceeaşi temă:

Călători disperaţi pe Autostrada Soarelui: „Aproape că nu se mişcă nimic“

27 de localităţi din judeţul Constanţa sunt lipsite de energie electrică

Gravide scoase din nămeţi cu şenilata. Cele două tinere au fost transportate la spital: una la Constanţa, alta la Silistra

Viscolul a adus o scurtă vacanţă elevilor. Şcolile din judeţ vor fi închise, cu excepţia celor din municipiul Constanţa, Mangalia şi Medgidia

Marea Neagră s-a înfuriat rău: imagini spectaculoase de la Constanţa

Viscol în Dobrogea: şcoli închise, trenuri anulate, localităţi fără apă potabilă şi curent electric

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările