Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Nou succes internaţional. Mircistul Ioan Ignat, medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Ştiinţe

1
24 Mar 2013 22:35:38
Autor: Sinziana Ionescu
Fizicianul Ioan Ignat, elev la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa FOTO Facebook
Fizicianul Ioan Ignat, elev la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa FOTO Facebook

Ioan Ignat, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa, a obţinut medalia de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene desfăşurată la Luxemburg. Mircistul a reprezentat România la Fizică.

Competiţia europeană începută la 17 martie s-a încheiat duminică, 24 martie. Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi, care susţin două probe practice la trei discipline - Fizică, Chimie şi Biologie. Punctele de la fiecare experiment se cumulează pentru totalul echipei.  

Lotul României a fost compus din două echipe formate din şase elevi, selectaţi prin două probe de baraj. În urma trierii au fost aleşi câte doi reprezentanţi pentru fiecare disciplină de concurs.

Unul dintre olimpici a fost Ioan Ignat, elevul din clasa a X-a de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa. Profesoara de fizică Claudia Dobrin, cea care coordonează pregătirea elevului, declarase că Ioan este foarte bine pregătit şi se aşteaptă la un rezultat foarte bun din partea lui.

În urmă cu doar două săptămâni, Ioan Ignat a obţinut medalia de argint la Romanian Master of Physics 2013, competiţie organizată la Bucureşti.

Românii au luat aurul şi argintul

Lotul României a concurat cu 42 echipe din 25 state membre ale Uniunii Europene. Toţi elevii români au obţinut medalii de aur şi de argint.

Cei trei medaliaţi cu aur sunt Ioan Ignat  (Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa), Dan Mircea Mirea (Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova) şi Dumitru Călugăru (Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu), care au format prima echipă.

Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin şi Camelia Diaconu ( eleve la Colegiul Naţional Emil Racoviţă din Iaşi), au format a doua echipă, care a intrat în posesia medaliei de argint.

Aceasta a fost a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionescu Maria
25.03.2013, 11:06:45

Bravo! Bravo! Bravo!

+1 (1 vot)
Modifică Setările