Constanţa

articolul anterior articolul urmator

O elevă de la Colegiul „Regina Maria“ a obţinut premiul special la un concurs internaţional de desen

0
24 Mar 2014 08:11:27
Autor: Mariana Iancu
Mica artistă alături de profesoara ei. FOTO Arhivă personală
Mica artistă alături de profesoara ei. FOTO Arhivă personală

Un juriu specializat a acordat unei eleve din Constanţa premiul special la concursul internaţional „Copiii desenează ţinutul natal“, desfăşurat la Reşiţa.

Maria Hodor, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa, a participat la Concursul Internaţional „Copiii desenează ţinutul natal”, la care a obţinut Premiul special.  Profesorul îndrumător al elevei este Mihaela Luţai.

Concursul, ajuns la ediţia a XII-a, a avut loc la Reşiţa. La concurs au fost trimise 273 de lucrări, din care 262 au fost acceptate la jurizare.Au participat elevi din România, Austria, Serbia, Ucraina, Slovenia şi Ungaria.

Din juriu au făcut parte: dr. Ada Cruceanu-Chisăliţă, critic de artă, Maria Tudur, artist plastic din Reşiţa, prof. Leontin Prodan, profesor de desen la Liceul „Diaconovici - Tietz“ şi artist plastic din Reşiţa, Gustav Hlinka, artist plastic din Reşiţa, Ingeborg Nemeşagu, vicepreşedinta Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, Doina Hlinka, artist plastic.

Expoziţia de la Centrul Social „Frédéric Ozanam” din Reşiţa va rămâne deschisă până în ziua de 9 aprilie 2014. Apoi, lucrările premiate vor fi prezentate într-un turneu expoziţional prin ţară şi peste hotare.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările