Constanţa

articolul anterior articolul urmator

O femeie a murit după 16 ore de aşteptare pe holul Spitalului de Urgenţă Constanţa. Fiul pacientei: „Mi-a murit în braţe. N-a venit niciun medic s-o consulte“

34
3 Feb 2020 18:38:26
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

O femeie de 70 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa la ora 7.00. După 16 ore de aşteptare pe holuri, a murit pe un pat din unitatea medicală.

Femeia a stat iniţial 12 ore pe un scaun în sala de aşteptare de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa. A făcut o electrocardiogramă şi a mai stat 4 ore pe un pat de spital, fără să primească nicio atenţie din parte personalului medical. După 16 ore a murit în braţele fiului.

Băiatul pacientei a depus o plângere la poliţie, iar în acest caz este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Bărbatul a făcut luni, 3 februarie, o plângere în care acuză că pe 1 februarie mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7.00 la ora 24.00 la urgenţe, fără să fie tratată de cadrele medicale”, spun reprezentanţii IPJ Constanţa, citaţi de Mediafax.

La nivelul Spitalului Judeţean Constanţa a fost demarată o anchetă internă cu privire la acest caz. „Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe Cod Verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgenţe. I s-au recoltat analize, a făcut o serie de investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne şi cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe Codul Roşu dar, din păcate, eforturile medicilor de resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa.

Rudele femeii moarte spun că pacienta a fost dusă la investigaţii după 12 ore de aşteptare, iar rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după analize nu a fost preluată de medici. "Mi-a murit efectiv în braţe”, spune fiul femeii, citat de Pro TV.

El acuză că mai bine de 14 ore femeia a fost ţinută pe un scaun şi că singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o. "S-a aplecat spre faţă, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe", adaugă fiul femeii.

Pe aceeaşi temă:

Carantină la Spitalul Judeţean Constanţa. Accesul vizitatorilor, interzis în mai multe secţii

VIDEO Ambulanţă implicată într-un accident rutier. Patru victime au ajuns la spital

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

OmTacut
3.02.2020, 18:51:08

Un alt om care a murit, culmea, astepand la Urgenta, ca sa fie bagata in seama.

+14 (18 voturi)
gigione deladolj
3.02.2020, 19:36:52

Cumplită întîmplare! Propun ca toți cei găsiți responsabili de neglijență crasă, sa fie destituiți cu interzicerea angajării in mediul sanitar minimum 5 ani!

+12 (14 voturi)
Mihai Popescu
3.02.2020, 19:00:38

Daca nu avea nicio pila pe la medici sau asistente sau nu a dat nicio spaga atunci este normal sa astepte 16 ore pt. a fi tratat de un medic. Assta-i Romanica !!!

+1 (13 voturi)
Popescu Stela
3.02.2020, 19:10:44

Bolșevismul e un prost administrator, și pentru asta nu exista leac. Altfel se inventa un vaccin antibolsevism.

+5 (13 voturi)
Index 4.2
3.02.2020, 19:35:58

Isteatzo, ai gasit repede vinovatu! Si inainte de 1945 era la fel daca nu mai rau! Pune mana pe carte

-8 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările