Constanţa

articolul anterior articolul urmator

O nouă şedinţă: Decizia finală în privinţa închiderii Podului de la Agigea se ia vineri

0
25 Sep 2013 15:38:15
Autor: Adrian Boioglu
Şedinţa de vineri este cea decisivă pentru Podul de la Agigea. FOTO Adrian Boioglu
Şedinţa de vineri este cea decisivă pentru Podul de la Agigea. FOTO Adrian Boioglu

Premierul Victor Ponta trimite la Constanţa o echipă de experţi care vor decide necesitatea închiderii Podului de la Agigea de la 1 Octombrie. Decizia finală va fi luată abia vineri, în urma unei şedinţe comune conduse de prefectul Eugen Bola.

Datele actuale indică faptul că aproape jumătate din structura podului de la Agigea este afectată şi poate să cadă în orice moment, dar va fi efectuată o nouă expertiză, independentă, urmare a suspiciunilor locale la adresa CNADNR, a anunţat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
 
El a precizat că a discutat deja pe această temă cu ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, în subordinea căruia funcţionează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).
"Cu podul de la Agigea, ideea e următoarea: conform unui raport făcut de CNADNR, 40% din structura podului este afectată şi poate să cadă în orice moment. Noi nu putem să ne asumăm responsabilitatea să zicem «Bun, să se meargă mai departe pe pod», Doamne fereşte, se întâmplă ceva! Însă au existat de pe plan local nişte suspiciuni că CNADNR e prea prăpăstios şi că, de fapt, nu e aşa de afectat podul. Am discuta deja şi ieri cu domnul Şova şi o să trimitem zilele acestea încă o expertiză independentă, care să ne spună foarte clar: Da, e un pericol de cădere, atunci închidem podul şi îl terminăm până la sfârşitul anului, sigur, cu toate impedimentele", a spus Ponta.
 
 
Premierul a precizat însă că podul tot va trebui reparat la un moment dat, deoarece nu au mai fost efectuate lucrări de reparaţii de dinaninte de 1989.
"Era vorba să se închidă în aprilie, ca să spun adevărul, şi în aprilie am zis că e un dezastru, distrugem tot turismul la Marea Neagră. Acum, suntem în octombrie. Dacă nu e bine nici în octombrie, e bine în ianuarie sau e bine în februarie ? Pentru a nu a exista nicio suspiciune, zilele acestea mai facem încă o expertiză, independentă, nu a CNADNR. Dacă acea expertiză confirmă că e un pericol în orice moment, atunci trebuie clar să îl închidem, să-l reparăm cât mai repede. Am înţeles că trei luni ar fi durata maximă. Asta este situaţia cu infrastructura, nu poţi să faci omletă fără să spargi ouăle. Dacă s-ar putea să nu se închidă niciodată nimic, ar fi extraordinar, dar încă nu s-a găsit soluţia tehnică", a adăugat Ponta.
 
Prefectul de Constanţa a declarat miercuri pentru Adevărul că a fost primit un fax de la Cancelaria Primului Ministru care cerea organizarea unei noi şedinţe de lucru a factorilor responsabili de reabilitarea Podului de la Agigea. Şedinţa a fost programată pentru vineri, la ora 11:00 şi la ea vor participa constructorul, proiectantul, consultantul tehnic, reprezentanţi ai Ministerului Marilor Proiecte şi Ministerul Transporturilor, ai Consiliului Judeţean Constanţa şi toţi primarii din sudul judeţului.
 
Prefectul Eugen Bola spune că va susţine ideea ca podul să rămână funcţional pâna în primăvara 2014 pentru că traficul nu este unul intens în extrasezon. Totodată, în primăvară ar putea fi dat în funcţiune noul pod de peste canal care face legătura cu Autostrada Soarelui. 
 
Vă mai recomandăm:
 
INFOGRAFIE Podul de la Agigea se închide. Un drum de 10 minute va fi parcurs într-o oră şi jumătate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările