VIDEO Oamenii care au găsit un remediu pentru stingerea focarului de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donaţie pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa Sursa Asociaţia Dăruieşte Aripi
Donaţie pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa Sursa Asociaţia Dăruieşte Aripi

Un remediu pentru COVID-19, în afara celui medical şi de autodisciplină, este solidaritatea. Lipsurile materiale sunt compensate de oameni care nu au stat cu mâinile în sân şi au strâns bani donând echipamente, substanţe şi aparatură extrem de utile în astfel de vremuri.

În Constanţa, comunitatea s-a mobilizat pentru a susţine lupta împotriva COVID-19. Aceste eforturi vin în completarea demersurilor autorităţilor pentru stoparea pandemiei de coronavirus. 

Asociaţia „Dăruieşte Aripi“ a cumpărat pentru Spitalul de Boli Infecţioase echipamente de protecţie, materiale sanitare, aeroterme, saci speciali, pubele etc, reuşind din donaţii să facă două transporturi umanitare. Mrini Eye Hospital a instalat în curtea spitalului o clinică mobilă pentru triajul pacienţilor. Lions Club Constanta a donat teste rapide, iar Asociaţia Foc 1865 a dăruit obiecte de unică folosinţă pentru pacienţi. 

Preotul Claudiu Banu care a ridicat numai din donaţii Aşezământul pentru mame şi copii din Techirghiol l-a pus la dispoziţia autorităţilor pentru a găzdui aici suspecţii de coronavirus. Mai mulţi taximetrişti s-au oferit să facă gratuit curse pentru personalul medical, pe baza legitimaţiei de serviciu, iar Taverna Nikos va da mâncare gratuită personalului medical de la Infecţioase pe toată perioada carantinei.

Clinică mobilă în curtea Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa Sursa Facebok Mrini Eye Hospital

Clinică mobilă Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa coronavirus COVID-19 Sursa Facebok Mrini Eye Hospital

Câţiva antreprenori din construcţii, reuniţi în Asociaţia pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea, au pornit o acţiune de dezinsecţie a locurilor cu risc – precum rampe de gunoi şi de marfă, containere din pieţe, alei, străzi. 

Duba anti coronavirus echipată de antreprenori (Ilie Panait, Disan Expert, BBD List RO, Tunguska, MCF Construct 2000) pentru o săptămână a primit o donaţie de 40.000 lei din partea producătorului de BCA Celco, care permite prelungirea intervenţiei comunitare cu încă 10 zile. 

„Asta-i pentru ţara mea! Fac asta pentru o ţară mai curată!“, au spus muncitorii din echipele de voluntari. 

 

Statistica actuală COVID-19 la Constanţa

La Constanţa există 16 pacienţi bolnavi de coronavirus, cu 1 în plus faţă de ziua anterioară. Pacientul nr. 16 este un băiat în vârstă de 16 ani, întors recent din Anglia. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase.

Situaţia din judeţul Constanţa este următoarea: 16 cazuri confirmate, 88 pacienţi în carantină, 1.550 persoane în autoizolare.

Cu o zi înainte, situaţia era de 15 cazuri confirmate, 78 pacienţi în carantină şi 1.398 persoane în autoizolare. 

Dobrogea cu mască de protecţie coronavirus COVID-19 Sursa Asociaţia Dăruieşte Aripi

Dobrogea sudică, cu mască de protecţie Sursa Asociaţia Dăruieşte Aripi

Grupul de Comunicare Strategică, constituit de Guvernul României, a transmis că până joi, 19 martie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate şi externate (16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 16 ani şi 67 de ani.

Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor. 

Pe aceeaşi temă: 

Statistica pentru COVID-19 la Constanţa. Pacientul nr. 16 este un băiat în vârstă de 16 ani întors din Anglia

În plină pandemie, Arhiepiscopul Teodosie împărtăşeşte credincioşii cu aceeaşi linguriţă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite