Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Parc de distracţii de pe litoral, amendat cu 12.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de distanţare fizică

0
13 Jul 2020 12:10:51
Autor: Mariana Iancu
Aqua Park Arhivă personală
Aqua Park Arhivă personală

Parcul de distracţie din Eforie a fost amendat duminică după ce organelle de control au descoperit că nu au fost luate măsurile de distanţare fizică.

La data de 12 iulie, poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane nu ar fi respectat distanţarea fizică cerută de normele de protecţie sanitară, în timpul desfăşurării unor activităţi recreative, într-un parc de pe litoral, transmite Prefectura Constanţa.
 
Astfel, echipa de control, formată din poliţişti şi inspectori DSP, s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că un operator economic nu a îndeplinit condiţiile distanţării fizice pe timpul organizării unui eveniment recreativ în incinta parcului.
 
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au sancţionat contravenţional operatorul economic, conform art. 65 lit. l din Lg. 55/2020, cu amendă în cuantum de 2.000 de  lei. 
 
Totodată, inspectorii DSP au aplicat operatorului economic o sancţiune contravenţională în cuantum de 10.000 lei, cf. Art. 30 lit. m din HG 857/2011, verificările fiind desfăşurate în amănunt de către reprezentanţii acestei instituţii. 
 
În continuare, poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa monitorizează activitatea operatorului economic, pentru a preîntâmpina un eventual incident similar.
 

Pe aceeaşi temă: 

Reguli de urmat în Vama Veche pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19: „A fost o vreme când distracţia nu depindea de volumul muzicii“

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii