Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Părintele Eugen Tănăsescu despre mişcarea #Metoo: „Pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo“

29
19 Oct 2017 16:40:32
Autor: Mariana Iancu
Eugen Tănăsescu
Eugen Tănăsescu

Părintele Eugen Tănăsescu ia atitudine despre mişcarea #Metoo, prin care mai multe femei şi-au făcut curaj să facă publice cazurile de hărţuire sau agresiune sexuală ale căror victime au fost.

Eugen Tănăsescu a postat pe pagina personală de Facebook punctul său de vedere faţă de mişcarea #Metoo: 
„1.Susţin campania antihărţuire sexuală. "Să nu fii desfrânat" este tratamentul potrivit.
2. Rezonez cu Poliţia Română. Ţi s-a întâmplat, demască.
3. Compătimesc şi ofer empatia mea tuturor victimelor care au fost lovite de fenomen.
4. Detest ipocrizia celor care au tăcut ani de zile, n-au avut nici o reacţie, nu s-au plâns nici la poliţie, nici la procuror ci s-au complăcut pentru avantaje, practicând prostituţia pentru carieră. Iar acum, când s-a declanşat valul doar pentru un nene de la Hollywood (pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo) s-au găsit să "dezvăluie" (vă rog observaţi ghilimelele).
 
Concluzia mea: ca şi alte "campanii", se pare că doar problemele puternicilor planetei preocupă populaţia FB. În rest, faptul că cel mai prigonit grup social de pe planetă rămâne cel al creştinilor (75% din cazuri) nu e nici o campanie.
E firesc, până la urmă. Pentru cei ce ce vor fi veşnic vii, de ce să te îngrijorezi?“
 
Campania declanşată pe Twitter la Hollywood pentru a uni victimele hărţuirii sexuale a cuprins în numai câteva zile întreaga planetă. Hashtag-ul „Me Too“ („şi eu“ – n.r.) a apărut după ce numeroase femei celebre au recunoscut în ultimele zile că au fost hărţuite sexual sau chiar violate de producătorul american Harvey Weinstein.
 
Cea care a dat startul a fost actriţa Alyssa Milano. Tânăra a venit cu ideea ca toate femeile din social media care au trăit o experienţă de hărţuire sexuală sau abuz să-şi împărtăşească povestea printr-o postare însoţită de hastag-ul #metoo. A primit mii de răspunsuri din toată lumea. Milioane de femei îşi spun acum poveştile.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Ciprian Ioan
19.10.2017, 17:21:07

Este foarte prost acest acest parinte Tanasescu...S-a vorbit foarte multe despre aceste abuzuri si chiar exista asociatii organizate de femei abuzate, exista carti, exista documentare, dar ce sa stie popa asta prost... In alta ordine de idei, se pare ca acest preotel a inteles gresit mesajul lui Hristos despre a iti iubi aproapele asa cum e el, pe el il intereseaza numai crestinii. Ce mizerie de om. Exista abuzuri nenumarate asupra femeilor de alta religie, asupra copiilor, asupra oamenilor fara aparare...Am sa ii fac o vizita personala ca sa dezbatem acest comentariu al lui pe facebook, sa vedem cate argumente are in fata in fata.

+5 (13 voturi)
Radu Mircea
19.10.2017, 17:58:10

# Ciprian loan Vezi ca Dom' Tanasescu are gasca . Eu l-am vazut intr-un grup compact de barbati cu rochii negre care-l protejau pe Spagoveanu de teroristii aia de ziaristi inarmati pina-n dinti cu camere si microfoane . Asa ca putine sperante sa dezbati tu argumente '' fata in fata '' cu Apostolu' garzilor de corp . Atentie maxima !!!!

+7 (13 voturi)
Radu Mircea
19.10.2017, 18:04:14

# Eugen Tanasescu Daca aveati si punctul 5 , ceva despre cei agresati sexuali de popici libidinosi care sunt colegi cu dvs, si pe care-i pomeniti in slujbe , aveati o bila alba . Da' asa , numai cu paiul din ochiu' altuia revin la vagonul de bile negre pe care cu mihnire crestineasca le-ati meritat si pe care cu generozitate eu vi le-am acordat . Din toata inima .

+4 (10 voturi)
cloudvick
19.10.2017, 17:51:58

Domnule Tanasescu, mai degraba a-ti scrie despre cazul amaratei alea de pensionara care dintr-o pensie mica a donat 100mii lei catdralei. Poate dezvoltati un pic subiectul, cum e sa pacalesti lumea, si incurajati biserica sa-i dea banii inapoi femeii.

+9 (9 voturi)
g duscanu
19.10.2017, 18:57:42

Parintele Tanasescu ar trebui sa stea in banca lui pentru ca da inca o data proba de limitare intelectuala si superficialitate. In primul rand, orice persoana agresata sexual sau nu, crestina, musulmana, hindusa, atee, homosexuala, heterosexuala sau nu merita sa-si traiasca viata in siguranta, sa aiba voce, sa fie ascultati si tratati cu respect. Faptul ca esti crestin nu te pune inaintea celorlalti in nici un fel. In al doilea rand, extremismul din orient a fost cauzat de aceleasi mentalitati si perspective pe care Biserica Ortodoxa Romana le mijloceste pe teritoriul romaniei. In al treilea rand, nu a fost nici un #metoo pentru cei abuzati psihic sau sexual de catre membrii clerului bisericii ortodoxe. Eugen Tanasescu are obiceiul de a distorsiona adevarul si a se pune pe pedestalul unui judecator. Insa rolul de judecator nu si-l poate asuma nimeni singur, cu atat mai putin o persoana care a acoperit unul dintre cei mai corupti oameni din biserica ortodoxa romana.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările