Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Pericol de formare a poleiului pe drumurile din Dobrogea. Nu plecaţi la drum fără să fiţi echipaţi corespunzător

0
3 Jan 2015 12:36:41
Autor: Mariana Iancu
Pericol de formare a poleiului pe principalele drumuri FOTO Adevărul
Pericol de formare a poleiului pe principalele drumuri FOTO Adevărul

Pe principalele drumuri din Dobrogea şi pe Autostrada Soarelui există riscul de producere a poleiului, avertizează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

În urma atenţionărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie care prognozează ninsori, depunere de polei şi intensificări ale vântului în intervalul 03.01.2015, ora 22.00 – 05.01.2015, ora 02.00, pentru Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova, Banat, Dobrogea şi estul Munteniei, pe drumurile naţionale şi europene, CNADNR SA acţionează preventiv răspândind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării poleiului.

„Din cauza precipitaţiilor mixte şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante răspândite pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede“, atenţionează CNADNR.

În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Participanţii la trafic trebuie să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360.
Participanţii la trafic pot obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările