Constanţa

articolul anterior articolul urmator

„Pisicile roz“ de la salonul de masaj, băgate la zdup. Profesoara scapă de arest

1
28 Jan 2014 12:39:35
Autor: Sinziana Ionescu
Profesoara Margareta Drăguţ, la catedră FOTO Arhivă personală
Profesoara Margareta Drăguţ, la catedră FOTO Arhivă personală

Cei 7 inculpaţi în dosarul de trafic de carne vie derulat prin salonul de masaj Pink Cats (Pisicile roz) au primit, cu o excepţie, decizia de arestare preventivă.

Inculpaţii din dosarul „Pink Cats“ de trafic de carne vie au primit decizia de arestare preventivă. Claudiu Giorson Belecciu, Ionuţ Lucian Borcea, Mioara Duţu, Silviu Nicolae Peniu, Mihai-Narcis Negoiţă şi Cristian-George Chirimbu au fost arestaţi pentru 29 zile de Tribunalul Constanţa.

Singura care a rămas în libertate este profesoara Margareta Drăguţ de la Colegiul Mihai Eminescu din Constanţa. Ea a primit interdicţia de a părăsi localitatea. Peniu, Belecciu, Borcea şi Duţu au declarat deja recurs împotriva arestării. 

Un grup de constănţeni, cu poziţii respectabile în comunitate, printre care o profesoară, un poliţist şi un jandarm, a devenit grupare infracţională organizată de prostituţie. Traficul de carne vie se făcea prin salonul de masaj condus de concubinul profesoarei. 

Anchetatorii constănţeni au capturat o reţea de prostituţie pusă la cale de un artist local, o profesoară, un poliţist şi un jandarm. Artistul Claudiu Giorson Belecciu (42 ani), care şi-a creat o faimă din sculpturile sale în nisip, avea un salon de masaj, „Pink Cats“ (n.red. – „Pisicile roz“), prin care fetele practicau prostituţia. Concubina artistului este o profesoară de matematică, Marga Drăguţ (40 ani), care predă la un liceu de tradiţie al Constanţei, Colegiul Mihai Eminescu. Poliţiştii au stabilit că ea era cea care se ocupa de postarea anunţurilor pe diferite site-uri, cu serviciile prestate de fete, pentru a le găsi clienţi. Marga Drăguţ este mama unei fetiţe de 7 ani, iar sora ei este avocată.

Proxenetul şi concubina sa aveau complici: un poliţist şi un jandarm. Agentul de poliţie Ionuţ Borcea activează la Secţia 3 din Constanţa şi împreună cu jandarmul le escorta pe prostituate acolo unde erau chemate. Tot oamenii legii se ocupau de găsirea unor locuri pentru ca fetele să îşi poată face meseria. Borcea mai avea rolul de a-i pune în gardă pe cei de la salon de câte ori se făceau controale.

Printr-o descindere-fulger, anchetatorii DIICOT şi BCCO au făcut luni 5 percheziţii domiciliare la membri ai reţelei. Gruparea este formată din 19 persoane învinuite de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie, începând cu anul 2012. Poliţiştii au identificat 26 tinere, inclusiv minore, care erau recrutate în special din medii sociale şi familiale precare. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salon, cât şi prin deplasări organizate de traficanţi la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie, Năvodari. Preţul promoţional era de 150 lei pentru „orice tip de masaj“. Şapte persoane, printre care capul reţelei şi complicii săi, au fost reţinute şi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„Profesoara Marga Drăguţ este angajată în sistemul de învăţământ preuniversitar de 14 ani. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va acorda tot sprijinul instituţiilor abilitate şi în funcţie de rezultatele cercetării procurorilor va dispune în consecinţă“, au dat asigurări reprezentanţii oficiali ai instituţiei.

Claudiu Giorson Belecciu a avut ambiţii la un moment dat de a ataca un record mondial la sculpturi în nisip. În vara 2005, el a anunţat că începe construirea celei mai mari piramide din nisip, care să fie înregistrată ca atare în Guinness Book. După mai multe zile în care artistul a avut suportul comunităţii, opera de artă de pe plaja Modern a rămas la stadiul de tabără artistică estivală, iar Giorson a renunţat la visul de recordman mondial.

Vă mai recomandăm

FOTO Prostituţie în salonul de masaj al unei mici vedete locale. O profesoară, un poliţist şi un jandarm, implicaţi în reţea

EXCLUSIV Profesoara proxenetă este obligată să nu părăsească localitatea. Ea racolase o elevă de 13 ani pentru prostituţie

FOTO Profesoară anchetată de şcoală pentru poza de pe Facebook. Fotografia de arhivă o arăta în costum de baie, la un concurs de Miss

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cuore hombra
28.01.2014, 14:59:43

s-o fi suparat vre-un procuror ca nu i s-au facut servicii gratis? Ca la asa acoperire, cam greu de dovedit ceva

Modifică Setările