Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Plajele secrete ale Europei. „Mergi la Constanţa dacă eşti îndrăzneţ. Aici ai cel mai puternic simţ al trecutului“

5
15 Jan 2022 16:34:23
Autor: Sinziana Ionescu
Sursa Primăria Constanţa
Sursa Primăria Constanţa

Autorul William Cook a făcut pentru publicaţia The Spectator o selecţie de locuri unde se află plajele secrete ale Europei. Constanţa cea cu „centru ruinat“ se află pe lista călătorului, care mărturiseşte că oraşul de la Marea Neagră i-a făcut o impresie puternică.

Articolul de călătorie din The Spectator începe din titlu cu menţionarea Constanţei, ca un prim loc cu plajă secretă din Europa: „Plajele secrete ale Europei: de la Constanţa la De Haan“.

,„Acest loc este potrivit probabil doar dacă te simţi cu adevărat îndrăzneţ. Dar pentru mine acest fascinant loc este sensul unei călătorii adevărate“, remarcă autorul William Cook, în articolul său din The Spectator, în care foloseşte pentru ilustraţie o poză de vară de pe faleza Cazinoului.

„Constanţa este locul unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră şi a fost un port important încă din domnia Împăratului Constantin, după care a fost numit. Nu am fost nicăieri altundeva în lume unde să întâlnesc un mai puternic simţ al trecutului“, este uimit britanicul.

Descrierea pe care o face Constanţei continuă nemilos, dar cu recompense, în acelaşi timp: „O fermecătoare staţiune înainte de comunism, este ornamentată, dar decrepită, aglomerată de clădiri bizantine care se sfărâmă. Dar deşi oraşul vechi este ruinat, sunt câteva hoteluri decente, restaurante grozave, un uimitor muzeu arheologic şi o mare şi întinsă plajă de nisip“.

Pe lista britanicului de la The Spectator mai figurează locuri ca: Binz, Germania; De Haan, Belgia; Jumala, Letonia; Lucerna, Elveţia; Saint Jean de Luz, Franţa; Sitges, Spania; Sopot, Polonia: Tangier, Maroc. 

Vă mai recomandăm: 

Turistă străină: „Vă dau 5 motive pentru care merită să vizitezi Dobrogea“ 

FOTO Dobrogea, văzută prin ochii bloggerilor: „Un loc care merită descoperit în tihnă“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

BYBY BYBYKU
15.01.2022, 16:57:47

saracu The Spectator n-a umblat suficient incat sa faca comparatii. Sunt numeroase alte orase medievala pe malul marii negre si puzderie la malurile Mediteranei. Apoi numele de Constanta n-are nimic a face cu imparatul Constantin caci Constanta are acest nume doar din 1878 cand Doblogea a fost luata de rusi de la Imperiul Otoman si data Romaniei. Pana atunci Constanta de azi se numea Kustende.

-16 (20 voturi)
Ludwig
15.01.2022, 21:32:28

Da, dar in schimbul Dobrogei am dat Buceacul la schimb, ai uitat de asta? Sudul basarabiei e azi la ucraina. Dobrogea a revenit romanieie in urma pacii de la San Stefano din 1878. Azi Bulgaria inca spune ca ei i se cuvenea desi pe atunci Bulgaria era sub turci, abia in 1908 si-a luat independenta. Legat de Cazinoul din Constanta din poza, este o emblema a perioadei monarhice din romania, La Belle Epoque, perioada de inflorire a capitalismului in era monarhica cand romania a cunoscut cea mai infloritoare dezvoltare a sa.. Azi avem cladiri din rigips, iar din comunism predomina cutii de chibrituri in cartiere muncitoresti

0 (2 voturi)
Dick
16.01.2022, 03:32:09

"Constanţa este locul unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră"?!

+3 (3 voturi)
costica cova
16.01.2022, 12:08:59

Dick Așa este....și locul unde Marea Neagră întîlnește Oceanul Atlantic (prin Bosfor , Dardanele , Marea Mediterană și Gibraltar )

+2 (2 voturi)
Paulian ionescu
16.01.2022, 16:41:40

Si-a schimbat cumva cursul Dunarea si noi nu am aflat ,de acum se varsa in Marea Neagra la Constanta ?

-14 (14 voturi)
Modifică Setările