Poluare cu hidrocarburi la digul de nord al Portului Constanţa. Care ar fi sursa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanța FOTO Shutterstock
Portul Constanța FOTO Shutterstock

Zona poluată din Marea Neagră ar fi de aproximativ 100 de metri pătraţi. Prefectul Judeţului Constanţa susţine că nu este cazul să convoace Comandamentul Operativ. Oficialii au stabilit şi cauza probabilă.

Pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, în zona digului de nord a Portului Constanţa, se poate observa o poluare cu hidrocarburi. 

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR) au declarat pentru News.ro că hidrocarburile provin, cel mai probabil, de la epavele scufundate în zona respectivă. Poliţia de Frontieră şi Căpitănia Portului au inspectat locul respectiv şi navele aflate în rada Portului Constanţa pentru a se asigura că scurgerile nu provin de la acestea. 

„Au constatat că este o pată compactă, fără miros, nu este vâscoasă. Având în vedere că vântul a fost predominant din sectorul nord-vest, hidrocarburile provin cel mai probabil de la epavele scufundate lângă digul de nord. Nu au fost necesare măsuri specifice de depoluare deocamdată”, au declarat pentru News.ro cei de la ANR. 

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, spune că nu este cazul să se convoace Comandamentul Operativ pentru depoluare marină deoarece nu vorbim de o poluare majoră cu peste 700 de tone de combustibil.

Autorităţile urmează să stabilească exact sursa poluării. În acest sens, vor fi făcute scufundări la epavele navelor Paris şi You Xiu, scufundate în anul 1995.

Vă recomandăm şi: 

Cât de periculoasă ar putea fi pentru Marea Neagră o poluare cu hidrogen sulfurat provenit de la Azovstal

Greenpeace, după ce o barjă cu 1.700 de tone de cărbune s-a scufundat în Portul Constanţa: Autorităţile se pregătesc pentru un adevărat dezastru ecologic

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite