Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Poluare în Portul Midia. O tonă de păcură s-a scurs pe mal şi în mare

1
28 Oct 2021 10:09:11
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Ministerul Mediului
FOTO: Ministerul Mediului

Furtunul de descărcare al unei nave s-a spart. O tonă de păcura s-a scurs pe mal şi în mare, iar personalul portului lucrează acum pentru evitarea răspândirii poluării.

UPDATE Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au aplicat o sancţiune contravenţională societăţii care efectua operaţiunile de descărcare păcură pentru poluarea acvatoriului marin, a cheului şi solului, conform OUG 202/2002, privind zona costieră în valoare de 20.000 de lei.
 
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) informează că joi, 28 octombrie, ora 2:00, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. 
 
„A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, anunţă Ministerul Mediului.
 
Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă. 
 
A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare. În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute. 
 
„Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei. Este şi o suprafaţă de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranţă. Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni”, mai spun reprezentanţii Ministerului Mediului.
 
Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare.
 
 
Citeşte şi: 
 
Plaja din Eforie se va lărgi cu zeci de hectare. Lucrările sunt în plină desfăşurare
 
CNA, prima instituţie care îl amendează pe Teodosie. Radio Dobrogea a fost sancţionată cu 10.000 lei pentru afirmaţiile arhiepiscopului Tomisului
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Chad Young
28.10.2021, 16:17:00

Asa cum v-am obisnuit, un grafic live al postarilor antivacciniste de astazi, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Nu de alta, dar ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum. Aceste minciuni antivaxx sunt postate in foc continuu, peste tot pe forumuri, Facebook si alte platforme social media. Interesant cum volumul postarilor antivaccin este in scadere de cand acest raport este live, si conturile postacvilor antivaxx sunt sterse intr-o proportie mai mare. Si nu, acest post nu este spam: este o campanie de constientizare.

Modifică Setările