Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Prefectul Constanţei, după afirmaţiile ÎPS Teodosie despre vaccinare: Ar trebui să luminăm semenii, nu să îi îndrumăm pe calea întunericului şi a suferinţei

12
15 Oct 2021 19:03:16
Autor: Melania Agiu
IPS Teodosie
IPS Teodosie

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a reacţionat după declaraţiile Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, despre vaccinare, şi a precizat că aceste afirmaţii „se menţin în aceeaşi linie a incoerenţei spuselor unor figuri publice”.

Sursa citată a menţionat că în aceste momente dificile ar trebui să fim preocupaţi „să ne ajutăm şi să luminăm semenii, nu să îi îndrumăm pe calea întunericului şi a suferinţei”.
 
„Anul trecut, pe 27 decembrie, debuta la nivelul întregii Europe, campania de vaccinare. În România, această campanie nu a încetat niciodată. Mai mult, ea a continuat, înregistrând în ultima perioadă un boost. 
 
La nivelul juteţului Constanţa numai ieri s-au vaccinat trei mii de persoane, bună parte dintre ele cu primele doze. Este de altfel singura cale către normalitate, singura cale către o viaţă aşa cum era înainte de pandemie, singura cale pentru a ne ţine pe noi şi pe cei dragi departe de spitale şi de suferinţă. 
 
Este cu atât mai îngrijorător faptul că în spaţiul public apar declaraţii referitoare la încetarea vaccinării. Din păcate, aceste declaraţii se menţin în aceeaşi linie a incoerenţei spuselor unor figuri publice tocmai acum, în aceste momente dificile, în care cu toţii ar trebui să fim preocupaţi să ne ajutăm şi să luminăm semenii, nu să îi îndrumăm pe calea întunericului şi a suferinţei”, a afirmat Silviu Coşa.
 
 

Arhiepiscopul Tomisului a declarat într-o emisiune la Radio Dobrogea, că Uniunea Europeană ar fi anunţat încetarea vaccinării. 
 
„Aşa este. Eu cred şi trebuie să fac un apel la jurişti să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul şi au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Şi sunt atâtea urmări negative. Deci aceşti oameni ar trebui, credincioşii noştri, să se adreseze în masă justiţiei. Au fost atâtea sentinţe care au arătat că este fără temei constituţional această interdicţie a nevaccinaţilor. (…) Am citit clar că Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin şi a obligativităţii vaccinului?”, a transmis ÎPS Teodosie, potrivit News.ro. 
 
El crede că aceste anunţuri ale autorităţile de introducere a unor interdicţii pentru nevaccinaţi au rolul de a-i determina pe aceştia să se vaccineze. 
 
„Vă spun să nu vă speriaţi. Aveţi tot dreptul să alegeţi. Nu trebuie să fiţi obligaţi. Nu este constituţional, nu este legal. De aceea, nu vă mai speriaţi. Mergeţi şi, dacă vi se interzice, faceţi sesizare şi vă vor apăra. Sunt mulţi avocaţi care vor să vă apere. (…) Este o neorânduială în această forţare care este nefirească, fără temei şi cu rolul de a speria ca să vă vaccinaţi forţat. Nu acceptaţi. Avem personalitate de sine fiecare, sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi chiar de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
15.10.2021, 19:11:33

http://asapteadimensiune.ro/images/Religie_129.png

+11 (13 voturi)
Gabriel din Bugeac
15.10.2021, 19:28:11

Maghiarii din România nu se vaccinează și sunt județele cu cea mai mică incidență.. Covasna și Harghita. Romanii în schimb se vaccinau pt o porție de mici, așa flămânzi au ajuns.

-16 (16 voturi)
m lupascu
15.10.2021, 19:40:32

Înalt Prea Hăbăucul Spagoveanu

-9 (15 voturi)
Un cititor
15.10.2021, 19:41:30

"nu să îi îndrumăm pe calea întunericului şi a suferinţei" Ii cheama la Domnul.

-8 (12 voturi)
Paun Al
15.10.2021, 19:51:52

Daca se pretinde "pastorul" enoriasilor din zona, de ce nu se duce zilnic pe la sectiile ATI sa-i imbarbateaze, sa le explice celor ce respira si simt ca nu au aer, ce bine le va fi in rai..?

+13 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările