Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Prefectul Constanţei: Cei nemulţumiţi că nu pot intra în mall-uri să facă o vizită la un centru de vaccinare

5
25 Oct 2021 07:21:38
Autor: Călin Gavrilaş
Prefectul Constanţei în Centrul de Vaccinare de la pavilionul Expoziţional foto: S.C.
Prefectul Constanţei în Centrul de Vaccinare de la pavilionul Expoziţional foto: S.C.

Una dintre măsurile care au intrat în vigoare de astăzi este accea că în mall-uri nu mai au acces persoanele care nu prezintă certificatul verde.

O măsură foarte importantă care a intrat în vigoare de luni, 25 octombrie, se referă la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în centrele comerciale.
 
În acest sens, prefectul Constanţei, Silviu-Iulian Coşa, a avut o întâlnire zilele trecute cu reprezentanţii mall-urilor, hipermarket-urilor, magazinelor cash&carry şi de bricolaj, pentru a afla de la ei cu ce probleme se pot confrunta odată cu intrarea în vigoare a acestor restricţii. 
 
„A fost o discuţie constructivă, iar obiectivul principal, atât al meu, cât şi al lor, este ca accesul să fie fluid, să nu se formeze cozi la intrare şi să beneficieze de acces nelimitat doar cei care prezintă certificate verzi VALIDE. În aceste momente, în care prioritară este sănătatea publică, autorităţile au găsit o modalitate onestă pentru menţinerea economiei la un nivel bun, fără să pună în pericol sanitar cetăţenii, iar acesta este un aspect care nu trebuie trecut aşa uşor cu vederea”, spune prefectul.
 
Silviu-Iulian Coşa are şi o recomandare pentru cei supăraţi că nu mai pot merge la mall.
 
„Pentru cei nemulţumiţi că nu vor putea intra în mall-uri să bea o cafea, să-şi cumpere haine sau să meargă la cinematograf, le zic doar că „biletul de intrare” este la-ndemână. Se poate obţine printr-o simplă vizită la un centru de vaccinare”, spune prefectul Constanţei. 
 
Citeşte şi: 
 
Preotul Radu Preda are interdicţie să mai intre în biserica din München: „Am constatat dezbinarea credincioşilor şi starea de tensiune din parohie“
 
Şofer din Constanţa, cu permisul suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului, prins băut la volan la Sinaia

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Gherghisan Comandor
25.10.2021, 08:40:03

Domnu' Prefect eu va apar. Sunt mare cat un taur si va pot apara. Am fost militian.

+5 (9 voturi)
Utilizator Adevărul
25.10.2021, 14:16:12

Comentariu considerat abuziv.

d4v1de 1sa
25.10.2021, 08:50:42

Mai bine faci tu o vizita la puscarie, pentru incalcarea : - Constitutiei Romaniei: Art.22 –(pct.1)”Dreptul la viață și la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate.” Art.23 - (pct.1)”Libertatea individuală și siguranța persoanei sunt inviolabile.” Art.24 - (pct.1)”Dreptul la apărare este garantat.” Art.26 – (pct.2)”Dreptul persoanei de a dispune de ea însăși.” Art.29 –„Libertatea conștiinței” (pct.1) – „….nimeni nu poate fi constrîns să adopte o opinie….contrar convingerilor sale.” (pct.2) „Libertatea conștiinței este garantată.” Art.30 – (pct.1) „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor..........sunt inviolabile.” Art.34 – (pct.1) „Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat .” Art.41 - (pct.1) „Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupației, precum și a locului de muncă este liberă.” - HG nr.1031/2020: în România vaccinarea este VOLUNTARĂ și gratuită. - Consimțămăntul pentru nici un tratament nu poate fi prezumat, condiționat și mai mult decât atât, este interzis a fi viciat. - Regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului european si al Consiliului UE din 14 iunie 2021, Articolul 36: "Este necesar să se prevină discriminarea directă sau indirectă împotriva persoanelor care nu sunt vaccinate, de exemplu din motive medicale, deoarece acestea nu fac parte din grupul țintă pentru care vaccinul împotriva COVID-19 este administrat sau permis în prezent, cum ar fi copiii, sau pentru că nu au avut încă posibilitatea sau AU ALES să nu fie vaccinați. Prin urmare, deținerea unui certificat de vaccinare sau deținerea unui certificat de vaccinare care să indice un vaccin împotriva COVID-19 nu ar trebui să fie o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație sau pentru utilizarea serviciilor transfrontaliere de transport de călători, cum ar fi companiile aeriene, trenurile, autobuzele sau feriboturile sau orice alt mijloc de transport. În plus, prezentul regulament nu poate fi interpretat ca stabilind un drept sau o obligație de a fi vaccinat."

-6 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
25.10.2021, 13:38:17

Comentariu considerat abuziv.

Diana Owens
25.10.2021, 15:44:55

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

-1 (1 vot)
Modifică Setările