Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Prefectul judeţului Constanţa a ieşit din izolare pentru a se întâlni cu ministrul Muncii. Cum explică oficialul decizia

1
13 Jul 2020 12:36:52
Autor: Călin Gavrilaş
Ministrul Muncii şi prefectul judeţului Constanţa FOTO: Tomis News
Ministrul Muncii şi prefectul judeţului Constanţa FOTO: Tomis News

În urmă cu o săptămână (6 iulie), Prefectura Constanţa confirma faptul că un angajat al instituţiei a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Prefectul anunţa decizia de a intra în izolare la domiciliu.

La 6 zile după anunţul că a intrat în izolare la domiciliu, George-Sergiu Nicluescu, prefectul judeţului Constanţa, a apărut în public alături de Violeta Alexandru. Ministrul Muncii a făcut parte, duminică, 12 iulie, din echipa care a controlat mai mulţi agenţi economici din Constanţa.

Întrebat de jurnalişti cum explică faptul că a ieşit după numai 6 zile din izolare, prefectul a adus o serie de lămuriri.

„Am efectuat două teste, ambele au fost negative. Am informat Guvernul, m-am consultat cu DSP Constanţa, care mi-a dat acordul să pot ieşi, încă de sâmbătă. Complexitatea acţiunilor în care sunt implicat, în calitate de prefect, nu îmi permitea să-mi desfăşor munca aşa cum ar fi trebuit, fiind izolat la domiciliu. Reîntors la birou, respect toate recomandările, port mască de protecţie, am limitat mult întâlnirile, iar birourile sunt dezinfectate constant”, spune George-Sergiu Niculescu.

Peste 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor de control din județul Constanța au acționat în acest weekend, „pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19“, în principalele zone aglomerate din județul Constanța - stațiunile din nordul și sudul litoralului, cu precădere în Constanța și Vama Veche.

Citeşte şi:

Parc de distracţii de pe litoral, amendat cu 12.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de distanţare fizică

UPDATE Tânărul electrocutat, găsit pe o stradă din Costineşti, a murit


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

dumitru bogdan
13.07.2020, 13:09:08

Este prefect. Munca dificila, complexa. Dacă ara patron cu angajați, trebuia sa stea închis 14 zile. Dar ce înseamnă o afacere din care trăiesc ceva familii, fata de complexitatea muncii de prefect? Astfel de exemple fac foarte rău imaginii publice a instituțiilor și a celor care le conduc. Legea esteuna pentru toți. Din punct de vedere legal, în aceste zile nu puteau să-l oblige la izolare. Dar contează foarte mult exemplul personal al oamenilor politici.

+2 (2 voturi)